JUSS OG SAMFUNN

Telenor og IBM inngår forlik

Avslutter bitter strid om feilslått milliardprosjekt.

16. feb. 2011 - 09:09

Den mangeårige striden mellom IBM og Telenor legges nå død. Etter flere runder i retten har selskapene kommet hverandre i møte. Det melder Dagens Næringsliv.

IBM ble i 2004 valgt som leverandør til en storstilt opprydning i Telenors serverpark. Men mye gikk galt i det såkalte Ultra-prosjektet som var verdsatt til nærmere to milliarder kroner.

Etter kraftige forsinkelser endte partene opp med å utveksle søksmål og erstatningskrav. Telenor mente IBM hadde utvist grov uaktsomhet og krevet 266 millioner kroner. IBM svarte med å kreve rundt 30 millioner kroner.

Oslo tingrett ga i fjor Telenor medhold og IBM ble dømt til å betale 106 millioner kroner i erstatning. IBM var uenige i dommen og valgte å anke.

Ankesaken rakk aldri å komme opp for retten. Ett år senere har de to partene funnet frem til et forlik. Verken IBM eller Telenor har avslørt hva forliket går ut på.

Overfor DN.no gir Telenor uttrykk for at partene har funnet en minnelig løsning som begge er fornøyd med.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.