Telenor og Merkantildata-samtaler avblåst

Det går rykter om at Telenor og Merkantildata diskuterte en byttehandel med ITworks og Ementor, men forhandlingene brøt sammen.

Det går rykter om at Telenor og Merkantildata diskuterte en byttehandel med ITworks og Ementor, men forhandlingene brøt sammen.

På onsdag slo Telenor og deres deleide datterselskap EDB Business Partner Kongsberg-baserte ITworks konkurs. Samtidig bekrefter Merkantildata-sjef Arne Jensen det "alle" viste - Ementor er til salgs.

Les også

I følge rykter er det er sammeheng mellom disse to begivenhetene i på onsdag.


En sentralt plassert kilde forteller til digi.no at Merkantildata og Telenor skal ha forhandlet om et mulig byttehandel. Merkantildata skal ha vurdert å bytte Ementor mot ITworks og "et betydelig mellomlegg".

Dette passer godt med at ITworks og Telenor forteller at man lenge har lette etter løsninger for selskapet før det i går ble slått konkurs.

digi.no har gjennomført en ringerunde til alle de involverte partene og svarene er stort sett "ingen kommentar". Bedt om en bekreftelse eller avkreftelse, er svaret et nesten for samstemt repetisjon av "ingen kommentar".

Men konserndirektør i Telenor, Bjørn Formo, letter på sløret.

- Før vi tok beslutning om skifteretten, så har vi hatt kontakt med veldig mange som driver i denne bransjen. Det hadde vært unaturlig om vi ikke hadde snakket med Merkantildata, sier Formo til digi.no.

Hadde byttet blitt en realitet, ville Ementor gått inn som en del av Telenor Business. Hvor stort mellomlegg Merkantildata skal ha forlangt og hvem som brøt forhandlingene er ukjent.

Til toppen