FORBRUKERTEKNOLOGI

Telenor og Netcom får iPad

Avtalen med Apple om å lansere i Norge er klar.

19. nov. 2010 - 08:12

Det har vært mange spekulasjoner om når iPad blir å finne i norske butikker, uten at noen har kunnet vise til konkrete kilder. Ryktet sier november.

Norske teleoperatører innrømmer i dag at avtalen med Apple om å selge det populære nettbrettet er klar.

Telenor er vage, men legg merke til skryteteksten i pressemeldingen som nettopp tikket inn:

- Det er nå klart at Telenor vil tilby egne dataabonnement til iPad med WiFi + 3G i de kommende måneder. iPad gir brukerne nye muligheter til å bruke applikasjoner og innhold på en mer nær, intuitiv og morsom måte enn noen gang tidligere. Brukerne kan surfe på internett, lese og sende e-post, dele bilder, se HD video, lytte til musikk, nyte spillopplevelser, lese elektroniske bøker og mye mer. Alt dette blir mulig med iPads revolusjonerende berøringsskjerm (Multi-Touch-brukergrensesnitt).

Dette er typisk «Apple-speak». Telenor ønsker ikke å kommentere saken utover nevnte melding.

- Dette er etter ønske fra Apple, bekrefter informasjonssjef Anders Krokan i Telenor til digi.no.

- Om ikke så altfor lenge

Netcom har i dag fått samme beskjed fra Apple.

Først da digi.no spurte visste de ingen ting, men etter å ha sjekket innboksen kom kontrabeskjeden:

- Ja, også vi kan gi det samme vage løftet som Telenor. iPad blir tilgjenglig i Norge med Netcom-abonnement. Om ikke så altfor lenge. Dette er er kult, sier informasjonssjef Øyvind Vederhus til digi.no.

Både Telenor og Netcom nekter å avsløre lanseringstidspunktet eller oppgi hva iPad vil koste i de ulike konfigurasjonene med eller uten abonnement.

I USA koster den billigste utgaven med 16 gigabyte 499 dollar, tilsvarende 3000 kroner (uten skatt). Legg på en drøy tusenlapp for samme produkt i Storbritannia.

De fleste regner med at iPad-lanseringen her til lands sammenfaller med utrullingen av nye iOS 4.2, som for første gang inneholder norsk språkpakke. Denne er ventet i løpet av kort tid.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.