Telenor og NetCom samarbeider

"Du tror det ikke før du får se det", heter det i en herværende TV-kanal. Nå kan du selv se det: Fra og med i dag innleder Telenor Mobil et samarbeid med erkerivalen NetCom.

"Du tror det ikke før du får se det", heter det i en herværende TV-kanal. Nå kan du selv se det: Fra og med i dag innleder Telenor Mobil et samarbeid med erkerivalen NetCom.

Samarbeidet gjelder overføring av såkalte SMS-meldinger (Short Message Service) - en tekstformidlingstjeneste for GSM-mobilnettet.

- Fra og med i dag kan NetComs abonnenter sende SMS-meldinger til Telenor Mobils abonnenter og vice versa, sier informasjonssjef Gunnar Grythe i NetCom til digi. Prisen for å sende en tekstmelding ligger rundt kr. 1,50.

Verken Telenor Mobil eller NetCom kan ennå vise til betydelige inntekter på datatrafikk i mobilnettene - men det kommer.

- Foreløpig utgjør datatrafikk kun noen bitte små prosenter av vår omsetning i mobilnettene, bekrefter direktør Jo Lunder i Telenor Mobil overfor digi. Han spår imidlertid en rask økning i datatrafikkvolumet så fort utstyrsprodusentene kommer med flere mobile internettløsninger og operatørene får satt i gang de nye DCS 1800-nettene.

Både NetCom og Telenor Mobil blir trolig på tidlighøsten tildelt konsesjon for drift av et slikt nett. DCS 1800 baserer seg på samme tekniske løsning som GSM 900 - forskjellen ligger i at systemene benytter ulike frekvensområder. Dagens to norske GSM-operatører får trolig en tredje konkurrent å kjempe mot på DCS 1800 - og myndighetene regner med at de første DCS 1800-nettene kan settes i drift allerede til neste sommer.

SMS er en tekstformidlingstjeneste som tillater overføring av inntil 160 tegn i GSM-nettet. Teksten overføres til tekstruta på mobiltelefonen - forutsatt at du har en GSM-telefon som er klargjort for SMS - det være seg via Internett, X.400, Mobitex eller liknende tjenester.

Til toppen