BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor og NetCom samarbeider

"Du tror det ikke før du får se det", heter det i en herværende TV-kanal. Nå kan du selv se det: Fra og med i dag innleder Telenor Mobil et samarbeid med erkerivalen NetCom.

Øystein Kvistad
23. mai 1997 - 17:44

Samarbeidet gjelder overføring av såkalte SMS-meldinger (Short Message Service) - en tekstformidlingstjeneste for GSM-mobilnettet.

- Fra og med i dag kan NetComs abonnenter sende SMS-meldinger til Telenor Mobils abonnenter og vice versa, sier informasjonssjef Gunnar Grythe i NetCom til digi. Prisen for å sende en tekstmelding ligger rundt kr. 1,50.

Verken Telenor Mobil eller NetCom kan ennå vise til betydelige inntekter på datatrafikk i mobilnettene - men det kommer.

- Foreløpig utgjør datatrafikk kun noen bitte små prosenter av vår omsetning i mobilnettene, bekrefter direktør Jo Lunder i Telenor Mobil overfor digi. Han spår imidlertid en rask økning i datatrafikkvolumet så fort utstyrsprodusentene kommer med flere mobile internettløsninger og operatørene får satt i gang de nye DCS 1800-nettene.

Både NetCom og Telenor Mobil blir trolig på tidlighøsten tildelt konsesjon for drift av et slikt nett. DCS 1800 baserer seg på samme tekniske løsning som GSM 900 - forskjellen ligger i at systemene benytter ulike frekvensområder. Dagens to norske GSM-operatører får trolig en tredje konkurrent å kjempe mot på DCS 1800 - og myndighetene regner med at de første DCS 1800-nettene kan settes i drift allerede til neste sommer.

SMS er en tekstformidlingstjeneste som tillater overføring av inntil 160 tegn i GSM-nettet. Teksten overføres til tekstruta på mobiltelefonen - forutsatt at du har en GSM-telefon som er klargjort for SMS - det være seg via Internett, X.400, Mobitex eller liknende tjenester.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.