BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor og NRK lager mobiltjenester for ungdom

Telenor FoU og NRK Telekom skal delta i et EU-prosjekt for utvikling av fremtidens mobile tjenester for ungdom, og gjennom dette vil de statlige aktørene ligge i front ved utviklingen av UMTS i Norge.

Therese Werenskiold
22. sep. 2000 - 10:01

Telenor Forskning og Utvikling og NRK Telekom (som er en nyetablert del av NRK Futurum) skal delta i et EU-prosjekt med sikte på å utvikle fremtidens mobile tjenester for ungdom. Ved å samarbeide med store europeiske IT- og telekomselskaper vil de to statlige aktørene satse på å ligge i front ved utviklingen av neste generasjon mobilnett (UMTS) i Norge.

Prosjektet har en økonomisk ramme på nesten 40 millioner kroner, der store deler er finansiert av EU, og er et samarbeid mellom en rekke store europeiske aktører.

Selskapene som deltar i prosjektet er Telenor og Deutsche Telekom, NRK (som innholdsleverandør), Siemens og Sony (maskinvareprodusenter), Tecsi (fransk programvarefirma) og Heriot Watt University i Edinburgh, Skottland. Målet er, ifølge en pressemelding, å utvikle en nyskapende, åpen plattform der personifisering, brukers kontekst og geografiske lokalisering er viktige stikkord.

EU-prosjektet starter 1. november og skal gå over to år. Det inkluderer utprøving av nye tjenester blant et utvalg av norske ungdommer. De unge brukerne skal erfare at tjenestene er avhengig av hvor de befinner seg, og hvem de er sammen med. Stedet kan for eksempel være en fritidsklubb, der alle som er til stede får tilgang til det samme tilbudet innen musikk eller video. I en annen sammenheng vil det være et annet utvalg tjenester som gjøres tilgjengelig, heter det i pressemeldingen.

Programsjef i NRK Telekom, Anne Halvorsen, mener dette er et svært viktig prosjekt for NRK. - NRK Telekom skal være ledende innholdsleverandør på mobil både på kvantitet og kvalitet, og da må vi ligge i forkant av utviklingen, sier hun.

På andre områder klarer ikke de to aktørene å samarbeide like godt:


NRK og Telenor krangler om kringkasterrollen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.