BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor og Tecnomen tester trådløs dataoverføring

Telenor og finske Tecnomen startet i fjor høst et samarbeid om utvikling av nye meldings-tjenester for såkalte WAP-telefoner eller "Smart Phones". - Testen har så langt svart til forventningene, og synliggjør potensialet for nye Internettbaserte tjenester på mobiltelefonen, sier direktør for Verdiøkende tjenester i Telenor Knut Oppegaard.

Frode Eriksen
15. feb. 1999 - 21:23

WAP (Wireless Application Protocol) er en ny standard som muliggjør Internett-tjenester på mobiltelefonen. Målet er et felles format for Internett-overføring til mobiltelefoner, slik at det for eksempel ikke blir nødvendig å tilpasse Internett-sidene til den enkelte mobiltelefonens display eller tastatur.

WAP kan karakteriseres som første skritt mot den nye generasjonen av mobiltelefoner, mediatelefonen, som vil kunne håndtere både Internett, grafikk, bilder og video.

Telenor og Tecnomen sin test som startet i fjor høst testing av av meldingstjenester med tidlig WAP-teknologi. Testen gjennomføres nå i Telenor's GSM nettverk og bruker Tecnomen's Unified Messaging-plattform for e-post, tale-, faksmeldinger, sammen med mobiltelefoner med micro-browser. Hensikten med testen er å få kjennskap til og brukererfaring med WAP-liknende funksjonalitet, og se hvilke muligheter WAP tjenester vil bringe i fremtiden.

- Testen har så langt svart til forventningene sier Oppegaard. - Meldingstjenester som for eksempel vår MobilSvar, vil i særlig grad nyte godt av et mer brukervennlig, menybasert brukergrensesnitt slik WAP-teknologien gir mulighet for, sier han

- Testen viser tydelig hvilke muligheter en "browser"-funksjonalitet innebygget i mobiltelefonene vil gi. Vi tror de neste boomen for meldingstjenester vil komme i sammenheng med WAP-telefoner, og Tecnomen har allerede den tredje versjon av Unified Messaging på tegnebordet, sier Marketing Manager i Tecnomen Oy, Eija Hautaniemi.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.