Telenor og Tele 2 ble enige

Den private teleoperatøren Tele 2 Norge ble den første av Telenors nye konkurrenter som signerte en samtrafikkavtale med Telenor. Tele 2 s norske toppsjef, Kenneth Gustafsson lover lavere priser på telefonbruk.

- Tele 2 var mest interessert i å få i stand en avtale, og derfor kom de først i havn, sier konserndirektør i Telenor, Magnus Dokset. - Derfor blir det vanskelig å gi andre vilkår enten bedre eller dårligere til andre telekomoperatører, sier han til digi.no, som en kommentar til avtalen han og administrerende direktør i Tele 2 Norge, Kenneth Gustafsson, signerte tirsdag.

Avtalen er intet mindre enn historisk, siden det for første gang i moderne tid åpnes for samtrafikk, men også fordi avtalen markerer begynnelsen på slutten for telemonopolet.

Dokset erkjente en viss glede nå som samtrafikkavtalen var ferdig etter seks måneders kontakt og reelle forhandlinger siden oktober. - Vi er også forberedt på nye runder når tiden for det kommer.

Den kan komme allerede onsdag, når de 19 andre telekomoperatørene Telenor har vært i kontakt med vedrørende samtrafikk ønsker å inngå sine avtaler. Siden det er en privat operatør som står for den første avtalen er det liten grunn til å tro at andre operatører får andre betingelser.

- Vi vil jobbe videre med avtalen for å forbedre den på de punktene vi mener er viktig, sier Gustafsson. - Viktigst for oss nå var å få ferdig avtalen så fort som mulig.

Tele 2 Norge lover til tross for Telenor allerede lave priser, at prisene skal gå enda mer ned i forhold til Telenors priser.

Til toppen