Telenor og Tele Danmark snakker om fusjon

En nordisk telegigant, med en markedsverdi på nærmere 160 milliarder kroner, kan bli resultatet fusjonsforhandlingene mellom Tele Danmark og Telenor, ifølge Financial Times.

En nordisk telegigant, med en markedsverdi på nærmere 160 milliarder kroner, kan bli resultatet fusjonsforhandlingene mellom Tele Danmark og Telenor, ifølge Financial Times.

Tele Danmark som kontrolleres av det amerikanske teleselskapet SBC Communications Inc og Telenor, der den norske staten er hovedaksjonær har innledet fusjonsforhandlinger, skriver Financial Times i sin onsdagsutgave.

De to selskapene vil samlet sett representere en børsverdi på 160 milliarder kroner, med hovedtyngden av virksomheten i Norge og Danmark. Begge selskapene er i dag svake i Sverige, men samlet sett vil de to selskapene kunne utgjøre en vesentlig trussel mot Telias hjemmebase.

I desember 1999 ble en fusjon mellom Telia og Telenor avblåst, etter uenighet om stemmereglene i styret.

På selskapets resultatpresentasjon sist torsdag fortalte konsernsjef Tormod Hermansen at selskapet prioriterer etableringen i Sverige og planlegger en løsning i løpet av året. Hermansen sa til TV 2-nyhetene mandag at en satsing i Sverige vil bli gjort sammen med en partner. Denne partneren kan vise seg å være selskapets tidligere samarbeidspartner Tele Danmark.

Tele Danmark solgte sine aksjer i svenske Telenordia til Telenor og British Telecom i august i fjor.

I fjor høst ble det også spekulert i om Telia og Tele Danmmark skulle fusjonere hele eller deler av sine virksomheter.

For at en fusjon skal kunne la seg gjøre må Telenor også selge sin aksjepost i det danske mobilselskapet Sonofon på 53 prosent, som selskapet kjøpte i fjor sommer for vel 15 milliarder kroner.

Pressetalsmann for Telenor, Dag Melgaard, sier til NTB at selskapet av prinsipp ikke vil gi noen kommentar til denne type spekulasjoner.

Til toppen