BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor og Telia krever Telianor-domenet

I november 1998 registrerte Frank Gjesvold (31) domenenavnet "telianor.com". Nesten nøyaktig ett år senere krever Telenor/Telia å få overlevert domenenavnet fordi navnet er for likt Telenor og Telia. Gjesvold nekter, og nå truer Telenor med stevning for å få fatt på domenet.

Frode Eriksen
30. nov. 1999 - 13:51

Gjesvold sier til digi.no at han fikk det første brevet fra Telenor den 4. november, med svarfrist til den 5. november. I brevet, som delvis er gjengitt i siste utgave av Økonomisk Rapport, heter det at "Domenenavnet TELIANOR er forvekselbart likt med begge de registrerte firmanavn (Telenor og Telia. red. anm.) og varemerker, og det foreligger en høy risiko for at omsetningskretsen vil kunne bli ledet til å tro at domenenavnet har en forretningsmessig tilknytning til de nå fusjonerte selskapet."

Telenor/Telias advokater skriver videre at "det neppe kan ha vært ukjent for innehaver av domenet TELIANOR at nettopp TELIANOR har vært pressens kjælenavn på de fusjonerte selskaper."

Gjesvold forteller til digi.no at han i tillegg til brevet ble oppringt av tre ulike damer fra Telenors advokatavdeling, "hvorav to var ganske sure og en var hyggelig". Alle tre fortalte at han ville bli stevnet om han ikke leverte domenet tilbake til selskapet. Telenor ville dekke alle kostnadene han hadde hatt med registreringen.

Han valgte å svare "ingen kommentar", siden han ikke hadde hatt mulighet for å diskutere denne saken med andre. I tillegg ba en av Telenors kvinnelige budbringere Gjesvold om ikke å si noe om saken offentlig.

Senere har de advokatene Gjesvold selv har vært i kontakt med fortalt at de mener Telenor ikke har en sak.

Gjesvold har begynt å lære seg programmering slik at han kan ta i bruk sitt nyervervede domene.

- Jeg har ikke helt valgt hva jeg skal bruke det til ennå sier Gjesvold, som ikke legger skjul på hva han mener om Telenors framgangsmåte:

- Jeg føler at Telenor har tråkket meg på tærne. Min intensjon er ikke å selge domenet, men å bruke det til noe. Jeg tror Internett er framtiden.

Fungerende pressetalskvinne i Telenor/Telia, Gro Eide, sier til digi.no at det ikke har gått ut noen stevning til Gjesvold, men bekrefter at han har fått et brev datert den 3.11.99

- Det jeg har fått opplyst er at vi argumenterer med at Telianor er et navn som er for likt de to allerede registrerte navnene (Telia og Telenor, red.anm.), sier Eide.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra