Telenor øker ADSL-hastigheten

Uten å røre prisene, vil Telenor øke hastigheten betydelig for selskapets ADSL-kunder.

Uten å røre prisene, vil Telenor øke hastigheten betydelig for selskapets ADSL-kunder.

Private ADSL-kunder av Telenor vil fra 1. juni få en hastighetsøkning i begge retninger som overgår det som tidligere er blitt antydet. Telenor svarer med dette på den stadige interessen blant norske forbrukere etter høyere hastighet på Internett.

- Vi ser det som vår oppgave å tilrettelegge for våre kunders nye forbruksmønster, der høyere nedlastingshastighet er en nødvendighet. Samtidig har kundene behov for høyere opplastingshastighet nå som ikke minst bredbåndstelefoni blir mer vanlig. Derfor endrer vi dagens Telenor Online ADSL-portefølje, og gir kundene høyere fart uten at de skal betale mer for det, sier Berit Kjøll, divisjonsdirektør for Telenor Privat, i en pressemelding.

Telenors egne undersøkelser viser at 60 prosent av kundene bruker PC-en til spill, 60 prosent laster ned musikk, og over 20 prosent foreløpig har koblet pc-en til TV og streamet filmer. Over 50 prosent av ADSL-kundene bruker mellom 7 og 19 timer på Internett hver uke. Undersøkelse ble gjennomført av ResearchPartner AS for Telenor i februar 2005

Lanseringen av Telenors nye ADSL-portefølje skjer 1. juni. Nye kunder vil få de nye hastighetene fra da av. Eksisterende kunder flyttes automatisk og gradvis over på de nye produktene, og alle vil ha nye hastigheter i løpet av året.

Etter endringen vil hastighetene se slik ut:

Navn Ny hastighet (kb/s) Nåværende hastighet (kb/s)
Basis 1000/200 704/128
Plus 2000/300 1024/256
Ekstra 4000/400 2048/256

Prisen for de tre abonnementene vil fortsatt være henholdsvis 349 kroner, 419 kroner og 549 kroner i måneden.

Til toppen