Telenor omorganiserer - enda en gang

Bare 18 måneder etter forrige runde, omorganiserer Telenor igjen. Nå får Jon Fredrik Baksaas satt sitt stempel på ting. Men hva skjer med Business Solutions?

Vage rykter har gått i flere uker, noe digi.no har konfrontert flere Telenor-ledere med, men alle nektet. I dag morges kom meldingen: Telenor omorganiseres igjen. Forrige runde gikk i april 2001 da Tormod Hermansen ryddet opp og skapte fire toppdivisjoner. Nå skaper den nye sjefen, Jon Fredrik Baksaas, en ny struktur med tre og en halv divisjon:

Les også

Telenor skriver i sin pressemelding at det nå blir tre toppdivisjoner:

  • Networks, ledet av Jan Edvard Thygesen. Her vil all fastnettutbygging og drift i Norge og øvrig fastnettvirksomhet internasjonalt ligge.
  • Forretningsområdet Broadcast omfatter all TV-virksomhet, innholds- og interaktive tjenester for TV, herunder Canal Digital og skal ledes og rapporteres finansielt av Stig Eide Sivertsen.
  • Til slutt kommer Mobile som skal ledes av Arve Johansen og omfatter styring av alle internasjonale mobilaktiviteter i konsoliderte og tilknyttede mobilselskaper og en samlet finansiell rapportering av all mobilvirksomhet.

På toppen av dette kommer det en 'kvasi-divisjon': Det opprettes et eget "markedsområde" for Norge som samler alle salgs- og markedsaktiviteter for mobil- og fastnettområdet. Denne enheten vil ledes av Morten Karlsen Sørby, som samtidig inngår i konsernledelsen.

Men pressemeldingen inneholder et stort hull. Intet er sagt om hva som skjer med Business Solutions og deres toppsjef Morten Lundal. Les egen sak:

Les egen sak:

Til toppen