Telenor ønsker seg Allianse

EDB ASA (snart fusjonert med Telenor Programvare) ønsker å kjøpe konkurrenten Allianse Informasjonssystemer i Stavanger for rundt 300 millioner kroner.

EDB ASA (snart fusjonert med Telenor Programvare) ønsker å kjøpe konkurrenten Allianse Informasjonssystemer i Stavanger for rundt 300 millioner kroner.

Bjørn Trondsen, administrerende direktør i Telenor Programvare er ingen skvetten mann. Samtidig som han gjør seg ferdig med fusjonsforhandlingene med EDB ASA, legger han inn et bud på Allianse Informassjonssystemer i Stavanger. Fra før eier han de to driftssentraler Novit i Trondheim og Dataservice i Oslo (tidligere Teamco).

Allianse fokuserer ikke uventet med sin base i Stavanger på å levere drifts- og konsulenttjenester til oljebransjen. Selskapet har derfor satset tungt på blant annet SAP fordi flere av de store oljeselskapene har innført det tyske økonomi- og styringssystemet.

I følge Finansavisen skal Trondsen betale mellom 250 og 300 millioner kroner for Allianse. Dette til tross for at selskapet bare tjente fattige 5 millioner kroner på en omsetning på 380 millioner kroner i fjor.

Eierne av Allianse, Rogaland Data Holding og Agderdata, har ikke tatt noen endelig avgjørelse, for det skal være flere andre som er interessert. I følge Dagens Næringsliv vurderer både franske Selma og svenske WM-Data å legge inn bud. Både Ark og Merkantildata har varslet fremtidige store oppkjøp, men Allianse er trolig ikke en aktuell kandidat da hverken Ark eller Merkantildata hittil har satset på datadrift.

Fusjonsavtalen mellom Telenor Programvare og EDB ASA vil bli forelagt generalforsamlingene i de to selskapene innen utløpet av april 1999.

Til toppen