Telenor oppfordret til bryting av sperre

Telenor mener det er på kanten å bryte bindingstiden i Norge, men i Sverige kjørte selskapet andre takter.

Telenor mener det er på kanten å bryte bindingstiden i Norge, men i Sverige kjørte selskapet andre takter.

digi.no skrev i går om svenske GSM Teknikk som åpnet butikk i Norge i september. Selskapet tilbyr for et par hundrelapper å fjerne operatørlåsen. Dette er en stor trussel for mobloperatørene NetCom, Telenor og Tele2 fordi selskapene må tjene inn subsidiene de har gjort av mobiltelefoner.

    Les også:

Operatørene tilbyr billige telefoner mot at kunden binder seg i 12 måneder framover i selskapet. Tidligere kunne bindingstiden være opptil to år.

Men i Sverige kjører Telenor en helt annen strategi. Her tipser telegigaten sine kunder om muligheten for at uavhengige aktører kan låse opp mobilen.

Ifølge Aftenposten fikk man inntil i går på Telenors svenske internettside, djuice.se, tips om uavhengige selskaper som fjerner operatørlåsen, for å kunne ringe med Telenor. Dette er fullt lovlig, skrev Telenor på siden.

Informasjonssjef Atle Lessum sier til Aftenposten at hendelsen både er pinlig og klandreverdig og at det strider mot god forretningsskikk næringsvirksomheter i mellom.

Han mener det beste er at mobiltelefonen skal låses opp av den operatøren kunden har bundet seg til ved endt bindingstid.

Tipset på djuice.se om å bryte operatørlåsen ble derfor i går ettermiddag fjernet av Telenor.

Post- og teletilsynet tilsynet gir ikke aksept for å bryte bindingstiden i Norge.

Til toppen