BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor-oppvask etter dieselulykke

Fylkesmannens miljøvernavdeling i Møre og Romsdal har pålagt Telenor å kartlegge omfanget av dieselforurensningen fra linkstasjonen på Tifjellet for fem år siden. Telenor må legge fram en tiltaksplan innen 15. september.

Øystein Kvistad
19. aug. 1997 - 15:13

Eiendomssjef i Telenor Eiendom, Roger Gøran Pettersen, har nettopp fått den betente saken på sitt bord. Han har overtatt ansvaret for å rydde opp både innad og utad etter dieselsølet fra radiolinjestasjonen i 1992, som fortsatt i betydelig grad forurenser Tifjell-området, skriver Adresseavisen.

- Dette er en sak med sprikende faktaopplysninger og vi har nå satt i gang en intern etterforskning for å få klarhet i ansvarsforholdene innad gjennom vår konsernadvokat. Firmaet Ottar Kummeneje er i tillegg engasjert for å kartlegge situasjonen. Vi ønsker å få svar på om ulykken i sin tid ble undervurdert og få klarhet i de faktiske forhold rundt lekkasjen, sier Pettersen til avisen.

Pettersen kan foreløpig ikke si noe om størrelsen på utslippet - men Telenor har tidligere anslått mengden til omlag 600 liter. Advokaten til de fem husstandene i området, Dag Herrem, mener imidlertid at utslippet må ha vært på minst 5000 liter. Herrem mener ansvarsforholdet i saken er krystallklart, og uttrykker håp om at Telenor så snart som mulig sørger for å gi beboerne en ny vannkilde.

Beboerne ønsker en ny vannkilde på den andre siden av E39 og ikke rensing av dagens vannkilde eller kommunal vanntilknytning.

Ifølge Adresseavisen var det Geotekniske rådgivningsfirmaet Ottar Kummeneje A/S torsdag i forrige uke på tur i Tifjellet på oppdrag av Telenor. På de fire postene på kartet de var innom, tok de med seg til sammen 12 liter vann som nå vil bli analysert i laboratoriet ved SINTEF for å kunne bestemme dieselkonsentrasjonen i vannkildene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.