RESULTATERFINANS

Telenor overtar Utfors for 264 millioner kroner

Telenor har inngått en avtale med styret i Utfors, konsernets bankkonsortium, akkordbestyrer og aksjonærer som representerer til sammen 34.4 prosent av de stemmeberettigede aksjene om å bli hovedaksjonær i Utfors

18. nov. 2002 - 16:49

Telenor informerer om transaksjonen i en pressemelding mandag ettermiddag.

Utfors integreres dermed i Telenors nordiske satsning innen markedet for bedriftskommunikasjon.

Transaksjonen er bl.a. avhengig av at fordringseierne aksepterer og at Tingsrätten i Stockholm beslutter å gjennomføre det foreliggende akkordforslaget på 25 prosent, samt at en ekstraordinær generalforsamling i Utfors fatter beslutning om emisjon av aksjer og konvertible gjeldsbrev, slik at rekonstruksjonen av Utfors kan sluttføres.

- Gjennom den planlagte overtakelsen av Utfors og integrasjonen med Telenor Business Solutions AB skaper vi en slagkraftig aktør på det svenske markedet, samtidig styrker vi vår nordiske posisjon. Utfors har i dag en moderne og sterk nettverksarkitektur og kundebase som er veldig interessant for oss og som gjør Telenor Business Solutions til en hovedutfordrer til Telia på det svenske markedet for bedriftskommunikasjon, sier Morten Lundal, administrerende direktør i Telenor Business Solutions AS i meldingen.


- Telenor har den finansielle styrken, tekniske kompetansen og markedsvisjonen som på beste måte kan forvalte og videreutvikle den kundebasen og det tjenestetilbudet som vi har bygget opp de siste årene, sier styreformann Sven-Christer Nilsson i Utfors AB.

Trenden går stadig sterkere i retning av en konvergens mellom telefoni og datakommunikasjon. Det betyr at kundene kun vil behøve ett kommunikasjonsnett i fremtiden. Kjøpet er derved en del av Telenors langsiktige nordiske satsning.

Telenor Business Solutions betaler 264 millioner SEK for kjøpet av Utfors. Avtalen, som er tegnet med styret i Utfors og selskapets viktigste lånegivere, innebærer at Telenor Business Solutions kjøper lånegivernes fordringer i Utfors som deretter konverteres til aksjer, samt en kontantbetling til Utfors som viderebetales til kredittgiverne i den pågående akkordprosessen.

Kombinasjonen av gjeldskonvertering og kontantbetaling gir Telenor Business Solutions en eierandel på 90 prosents eierandel i selskapet samt to prosent i konvertible opsjoner. Dessuten overføres aksjene i Telenor Business Solutions AB til Utfors AB, mot ytterligere konvertible opsjoner i Utfors.

Les mer om krisen i Utfors:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.