BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor på børs i Hellas

Mobiloperatøren Cosmote går på børs i London og Athen i oktober.

Ole-Andreas Krohn
26. sep. 2000 - 12:20

Telenor går nå på børs med sin greske teleoperatør Cosmote.

Cosmote er eiet 70 prosent av OTE Telecoms ( tidligere Hellas Telecom ) og 22 prosent av Telenor, mens åtte prosent er eid av Vissilis Sarantits. Selskapet går nå på børs med 15 prosent av aksjekapitalen. Aksjene i Cosmote skal etter emisjon og nedsalg noteres på børsene både i Athen og London.

Totalt skal 48,75 millioner aksjer ut i markedet. Av disse skal 17,5 millioner nyemitteres av selskapet mens 31,25 millioner skal selges av de eksisterende aksjonærene.

Cosmote konkurrer i første rekke med markedslederen Panafon, eiet av Vodafone, og selskapet Stet Hellas i det greske markedet. Det norsk-greske partnerskapet hadde en markedsandel på i overkant av 31 prosent i det lokale markedet ved utløpet av første halvår.

Tegningsperioden for emisjonen er satt fra 27. september til 2. oktober. Endelig aksjekurs vil bli fastlagt 3. oktober.

Prisnivået blir imidlertid av tilretteleggerne anslått til USD 7,82 - USD 8,76 pr. aksje. Dette innebærer i følge dagens markedsføring i greske aviser et solid pris/fortjeneste-forhold ( P/E ) på mellom 89,3 og 100.

Cosmote hadde per 30 juni i år omlag én million abonnenter og en halv million brukere av såkalte forhåndsbetalte tjenester.

Nylig overtok også selskapet 85 prosent av den eneste albanske mobiloperatøren, AMC. Det er en målsetting for Cosmote å ekspandere virksomheten på Balkan videre.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.