Telenor pålagt å kutte mobilpriser

Telenor fikk ikke medhold i sin klage til Samferdselsdepartementet.

Telenor fikk ikke medhold i sin klage til Samferdselsdepartementet.

Telenor Mobil er pålagt av Samferdselsdepartementet å kutte prisene på videresalg til tilbydere som Sense og Tele2. Enkelte av prisene må kuttes med 25 prosent. Kuttene er likevel mindre omfattende enn Post- og teletilsynets forslag. Vedtaket fra departementet kan ikke ankes, melder TDN Finans.

Samferdselsdepartementet fastholder at visse av Telenor Mobils videresalgspriser til tjenestetilbydere skal reduseres med 25 prosent. Totalt må Telenor redusere prisene med 18 prosent i snitt. Det fremgår av departementets behandling av saken onsdag, ifølge nyhetsbyrået.

Departementets behandling omhandler klager fra Telenor, Tele2 og Sense. Tele2 og Sense mente Post- og teletilsynets priskutt var for lavt, mens Telenor mente det var for høyt.

Telenor satte ned sine priser i henhold til PTs opprinnelige vedtak, og fikk ikke altså ikke medhold i sitt ønske om oppsettende virkning.

Departementet er kommet til at det bare er videresalgsprisene for gsm-telefoni (abonnement og taletrafikk) som kan underlegges krav om kostnadsorientering, skriver TDN Finans.

Til toppen