Telenor passerte 100 millioner abonnenter

Telenor-sjefen er fornøyd etter å ha lagt frem kjempetall for årets tredje kvartal.

Telenor passerte 100 millioner abonnenter

Telenor-sjefen er fornøyd etter å ha lagt frem kjempetall for årets tredje kvartal.

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas la torsdag denne uken frem tallene for telekonsernets tredje kvartal. Det var gode tall og sjefen er fornøyd.

– Jeg er glad for å kunne presentere et sterkt operasjonelt og finansielt kvartal. Vi kan vise til svært gode resultater med fortsatt høy vekst i abonnement og driftsinntekter. De fleste av våre virksomheter forbedret sine marginer sammenliknet med samme kvartal i fjor, sier Baksaas.

I løpet av kvartalet passerte Telenor den magiske 100 millioners grensen for antall abonnementer. Nå er det 105 millioner personer med Telenor-abonnement rundt om i verden. Det var en økning på ni millioner sammenlignet med forrige kvartal.

Telenors økte sine driftsinntekter med hele 35 prosent sammenliknet med tilsvarende kvartal i fjor. Omsetningen endte på 23,9 milliarder kroner og av det ble telekonsernet sittende igjen med et resultat på 5,3 milliarder kroner.

– Vi er spesielt fornøyd med resultatene i våre nordiske mobilvirksomheter, som viser gode forbedringer. Samtidig fortsetter Kyivstar i Ukraina og GrameenPhone i Bangladesh å imponere, med solide resultater. Vi har utvidet vårt nærvær på Balkan og er glade for å kunne inkludere Telenor Serbia i konsernet. Vi ser fram til å videreutvikle selskapet sammen med våre øvrige virksomheter i området, sier Baksaas.

Telenor Serbia bidro med 2,3 millioner abonnementer, etter at datterselskapets tall og abonnementer ble konsolidert inn i konsernet fra 1. september i år.

Selskapet forteller at de nå har 1,1 millioner privatabonnementer på bredbånd i Skandinavia. 542.000 av disse er i Norge.

Til toppen