Telenor planlegger betydelige IT-kutt

Telenor skal kutte de interne IT-kostnadene med opptil 50 prosent. Målet er å spare årlige driftskostnader i milliardklassen.

Det er Finansavisen som skriver dette mandag.

Ifølge avisen er det snakk om Telenors mest gjennomgripende forandring noensinne. I dag har selskapet interne IT-kostnader på vel tre milliarder kroner i året, og tendensen er økende, noe som bekymrer Tormod Hermansen og den øvrige konserledelse.

Ifjor varslet Telenor kutt i bruken av eksterne konsulenter på opptil en milliard kroner. Dette er imidlertid ikke nok - også de interne kostnadene må ned, og da er det IT-kostnadene man i første omgang vil se på.

Ifølge Finansavisen har Telenor altfor mange ulike datasystemer å forholde seg til, det gjelder ikke minst innen kundebehandling og fakturering, det finnes et tosifret antall ERP- og CRM-systemer, og selskapet har en rekke egenutviklede systemer blandet med hyllevare. En rasjonalisering av driften er påkrevet.

Telenor skal også spare penger på mobile arbeidsplasser. Etter planen skal Telenor ha 7700 ansatte i sitt nye bygg på Fornebu, men informasjonsdirektør Arve Paulsen i Telenor Eiendom Fornebu sier til Finansavisen at selskapet klarer seg med 6000 kontorplasser. Bare med dette grepet kan Telenor regne med å spare 200 millioner kroner allerede i 2003, hevdes det.

Til toppen