Telenor protesterer mot ny mobilskatt

Telenor protesterer mot den nye mobilskatten, som fryktes å sette utviklingen tilbake.

Telenor protesterer mot den nye mobilskatten, som fryktes å sette utviklingen tilbake.

Hensikten med både hjemme-PC-ordningen og skattefordelene ved bredbånd og annen kommunikasjon, skulle være å stimulere til utvikling av den digitale kompetansen.

Fra nyttår vil en arbeidstaker beskattes med et påslag på opptil 4 000 i inntekten per år for mobiltelefon, og opptil 6 000 kroner dersom brukeren har både mobiltelefon og bredbånd dekket av arbeidsgiver.

Myndighetskontakt Hilde Widerøe Wibe i Telenor frykter nå at skatteskjerpelsen kan sette den digitale utviklingen tilbake og skape et digitalt klasseskille.

    Les også:

I dag er det rundt 59 000 nordmenn som har bredbånd gjennom hjemme-PC-ordningen. I en undersøkelse fra IKT-Norge svarer en tredel, altså nærmere 20 000, at de ikke ville ha gått inn på ordningen dersom skattefordelen ikke hadde eksistert.

– En ekstra utgift på mellom 2 000 til 3 000 kroner vil normalt ikke merkes av dem med god inntekt, men for de lavtlønnede og dem med stram økonomi, kan dette slå svært uheldig ut, sier hun til digi.no.

Hun mener også at de nye skattereglene går i mot den digitale ideen om fleksibel arbeidsdag ved muligheten til å kunne koble seg opp hvor som helst og når som helst.

IKT-Norge anslår at over en million nordmenn blir rammet av denne ekstraskatten, som skal gi 980 millioner kroner ekstra i statskassen neste år.

Telenor har flere ganger vært i kontakt med Finansdepartementet og oppfordret dem til å ta en evaluering av ordningen.

En leveranse av hjemme-PC inkludert bredbånd er en totalleveranse der tjenester som finansiering, forsikring, brukerstøtte og vedlikehold er bakt inn i prisen på hvert enkelt delprodukt, også ADSL.

Til toppen