Telenor-rabatten er borte

Telenor-aksjen fortsetter å rase etter at den ble notert på børsen i dag. Nå er hele rabatten på 2 kroner som småsparerne fikk i tegningen borte.

Det går fort nedover for Telenor-aksjen første dag som den omsettes på Oslo Børs. På begynnelsen av dagen ble aksjen omsatt til rett i underkant av emisjonskursen på 42 kroner. De private småinvestorene var imidlertid gitt en rabatt på to kroner slik at deres Telenor-aksjer hadde kun kostet dem 40 kroner.

Nå har imidlertid aksjen også falt under denne kursen, og fallet ser ikke ut til å stoppe.

Det har i hele dag vært stor aktivitet i aksjen, men den største aktiviteten har vært blant selgerne. For av kjøpere finnes det i grunnen bare én, nemlig DnB Markets som har stått bak over 98 prosent av alle aksjene som har blitt kjøpt så langt i dag. Det er derfor stor sannsynlighet for at det for en stor del er støttekjøp som blir gjennomført i dag for å holde kursen oppe.

Mye av usikkerheten ligger nå i hvordan aksjen vil bli mottatt i USA og hvor stort volum aksjen vil kunne få der. Dessverre ser det ikke så veldig lyst ut. For med et markert kursfall allerede fra selskapets hjemmemarked, er det meget sannsynlig at aksjen vil bli møtt av pessimisme i det amerkanske markedet. Men fasiten på det får vi ikke før klokken 15:30 norsk tid da Nasdaq-børsen åpner.

Aksjen noteres i skrivende stund til 39,80 kroner på Oslo Børs.