Telenor rammet av to samtidige feil

Telenor og departementenes nettsider er helt nede i dag. Nå utdyper Telenor forklaringen på hva som har skjedd.

Telenor og departementenes nettsider er helt nede i dag. Nå utdyper Telenor forklaringen på hva som har skjedd.

Det er i dag umulig å få kontakt med en rekke nettsider, deriblant Odin, Internett-tjeneren til alle departementene og statsministerens kontor.

I tillegg til Odin, er også Telenor.no og andre sentrale Telenor-nettsider nede.

Årsaken skal være ganske enkel: Marianne Myklebust, fungerende seksjonssjef i Statens Forvaltningstjeneste, forteller til digi.no at Telenor forklarer nedetiden med en kræsj på en enkelt harddisk.

- Er det ikke litt dumt at statsapparatets sentrale nettsider er så sårbare at de stopper opp når en eneste harddisk havarerer, spør digi.no.

- Jo, jeg er helt enig, svarer Myklebust.

Hun kjenner ikke til hva slags avtaler departementene har med Telenor og om den eventuelt inneholder passuser om reserveløsninger.

Informasjonssjef i Telenor Business Solutions, Eirik Øiestad, bekreftet først i 12-tiden at det var en harddiskfeil som hadde forårsaket så omfattende problemer, men kom i ettermiddag tilbake til digi.no med oppdatert informasjon.

Les også:

- Systemet har speiling - dataene ligger på fordelt på to lagringsskap med harddisker. Dessverre har vi vært ekstremt uheldige og det har oppstått feil i begge lagringsskapene samtidig, forteller Øiestad til digi.no.


I tillegg til alle Telenors nettsider og Odin-serveren, skal problemene også har rammet noen av Telenors mindre web-hotellkunder.

Øiestad forteller at Telenor regner med å ha rettet feilen og fått opp de rammede nettjenestene i løpet av dagen.

Til toppen