Telenor redder Fotball-VM med Canal Digital

Canal Digitals abonnementsmasse kan øke betraktelig neste sommer når Telenor får muligheten til å sende 60 fotballkamper fra fotball-VM i Asia. Telenor vil benytte seg av TV 2-kommentatorer for å formidle kampene via betal-TV.

Canal Digitals abonnementsmasse kan øke betraktelig neste sommer når Telenor får muligheten til å sende 60 fotballkamper fra fotball-VM i Asia. Telenor vil benytte seg av TV 2-kommentatorer for å formidle kampene via betal-TV.

Det har vært en kamp på overtid som nå endelig blir avblåst. Det skandinaviske konsortiet, som inngikk en intensjonsavtale med det tyske medieselskapet Kirch og rettighetsselskapet Prisma Sports & Media, er skrumpet betydelig inn.

Etter at Norge ikke kvalifiserte seg til fotball-VM, er seerpotensialet til allmennkringkasterne TV 2 og NRK svært svekket. Begge de riksdekkende TV-kanalene trakk seg da også fra konsortiet, til stor irritasjon for de andre medlemmene fra Sverige og Danmark (Sveriges Television, svenske TV4, Danmarks Radio og dansk TV2.

Telenor ASA representert ved Telenor Plus er den norske aktøren som har sikret det norske folk fotball-VM. I tillegg får TV 2 og NRK muligheten til å sende åpningskampen, semifinalene og finalen.

Telenor har gjort en avtale med TV 2 som igjen har gjort avtale med NRK. De to allmennkringkasteren deler de fire, direktesendte kampene mellom seg, men det er TV 2 som er Telenors hovedpartner.

Det innebærer at Telenor får dra nytte av fotballkommentatorene på TV 2 under sommerens begivenhet som arrangeres i Japan og Sør-Kora i 2002.
Kampene som Telenor har skaffet, skal sendes som KIOSK-tjeneste på Canal Digital, under navnet "World Cup Ticket" som vil være den TV-kanalen som teleselskapet har annonsert tidligere..

KIOSK-tjenesten forutsetter at kundene har en digital dekoder og er knyttet til Telenor Avidi, Canal Digital eller Telenor Vision.

Sammen med kampene vil det også bli tilbudt en rekke interaktive tilleggstjenester, som spill, spørrekonkurranser, avstemninger, og tekstinformasjon om kamper, tabeller, og resultater.

Informasjonssjef Arild S. Johannessen opplyser til digi.no at fotball-VM skal sendes på lik linje med 20 andre tilbud i KIOSK-en til Canal Digital.

Telenor Plus har eksklusive rettigheter i Norden for tilleggsprodukter på PC og SMS knyttet til arrangementet, men kommer likevel til å dele på dem.

- TV 2 får en cut av de interaktive rettighetene, opplyser Johannessen.

I Norge har Telenor dessuten inngått en avtale med TV 2 og NRK om produksjon av et 60 minutters daglig fotballmagasin som vil vise høydepunkter og redigerte opptak fra kampene. TV 2 og NRK vil dele på å lage fotballmagasinet i hver sin periode av arrangementet.

Men Telenor bidrar også med sendinger i de andre skandinaviske land gjennom betal-TV-nettverket til Canal Digital.

- Telenor har satset mye på Fotball-VM, både økonomisk og teknologisk. Vi satser på Fotball-VM fordi vi vil være en ledende
innholdsleverandør i Norden. Gjennom fotball-VM vil Telenor utvikle ny grensesprengende teknologi på bredbåndssiden, og interaktive
TV-tjenester fra Zonavi. Det er en glede for oss å kunne tilby Telenors rundt to millioner TV-husholdninger i Norden mange spennende produkter knyttet til arrangementet," sier administrerende direktør Stig Eide Sivertsen i Telenor Plus i en pressemelding.

Til toppen