Telenor reduserer i Danmark

Telenor fortsetter med å si opp ansatte. Nå må administrerende direktør Ulrik Bülow (bildet) i selskapets danske datterselskap Sonofon si opp 123 ansatte som en følge av den internasjonale nedgangen innenfor IT-sektoren.

Investeringen i det danske mobilselskapet Sonofon skjedde i fjor sommer for nærmere 15 milliarder kroner. I andre kvartal valgte Telenor å skrive ned verdien på Sonofon med vel 7 milliarder kroner. Historien om Telenors teleangrep i Danmark fikk et nytt tilbakeslag i september da Telenor ikke ble enig med medeier Bell South om strategien for en dansk UMTS-lisens. Dermed søkte Telenor alene, men lyktes ikke fordi selskapet leverte et for lavt bud.

Og nå kommer oppsigelsene, i første omgang 123 ansatte.

- Vi velger å reorganisere oss nå med en lønnsom virksomhet, for å sikre oss at vi også kan levere tredje generasjons mobiltelefoni. Det ville ikke være profesjonelt å ikke handle nå. Det krever en mer effektiv, enkel, fleksibel og dynamisk organisasjon å handle og håndtere fremtidens marked, sier administrerende direktør i Sonofon, Ulrik Bülow, i en pressemelding fra selskapet.

De 123 ansatte kommer fra alle deler av selskapet og må slutte innen utgangen av november. Bülow sier at de ansatte ikke er skyld i at de blir sagt opp. - Våre medarbeidere har passet sin jobb upåklagelig.

Sonofon etablerer et jobbkontor og et konsulentbyrå for å hjelpe de oppsagte ned ny jobb. Ved siste årsskifte hadde Sonofon omtrent 1.550 ansatte.

Til toppen