- Telenor regner på TeliaSonera

Telenor skal være i ferd med å regne på om de skal legge inn bud på svensk-finske TeliaSonera.

- Telenor regner på TeliaSonera

Telenor skal være i ferd med å regne på om de skal legge inn bud på svensk-finske TeliaSonera.

Den svenske regjeringen ønsker å selge seg ned i en rekke selskaper, og TeliaSonera er ett av de. Den svenske stat eier nå 37,3 prosent av aksjene i TeliaSonera.

Tidligere har det blitt kjent at France Télécom er en av aktørene som snuser på den svensk-finske telegiganten, og det har blitt kommentert at det vil kunne skape utfordringer for Telenor.

Nå skriver den svenske avisen SvD Näringsliv at Telenor sitter og regner på om de skal by på aksjene i TeliaSonera. De henviser til anonyme kilder som påstår at Telenor skal ha hentet inn rådgivere fra Nordea og JP Morgan for å analysere en eventuell handel.

Sist Telenor og Telia forsøkte å fusjonere havarerte det fullstendig. Den gangen skulle svenskene få majoriteten av eierskapet, men det skar seg relativt raskt mellom den norske og den svenske ledelsen.

Ifølge svenske E24.se så var det TeliaSonderas administrerende direktør, Anders Igel, som tok kontakt med Telenor for cirka ett år siden.

Dersom Telenor byr på aksjene i TeliaSonera vil de få en markedsandel på 64 prosent i det svenske mobilmarkedet. Det er i utgangspunktet en veldig dominerende posisjon, og det kan gi bli problematisk å få den gjennom hos konkurransemyndighetene. På den annen side så har dette blitt godkjent tidligere, da Telenor og Telia forsøkte å fusjonere.

Her i Norge er TeliaSonera representert gjennom sine heleide datterselskaper Netcom, Chess, og NextGentel.

Den norske stat eier fortsatt 54 prosent av aksjene i Telenor.

    Les også:

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

TeliaSonera gjør comeback i Norge

Telia solgte seg ut av Norge i 1999, men nå bygger de opp et nytt norsk selskap med moderselskapets navn.

TeliaSonera er det nest største teleselskapet i Norge gjennom sitt eierskap av Netcom, Chess og Nextgentel. Det svensk-finske selskapsnavnet er imidlertid fraværende i det norske markedet.

Nå vil TeliaSonera ha et fastere grep om de norske storkundene, og etablerer egen avdeling med folk som skal ta hånd om telegigantens felles nordiske kunder.

I 1999 solgte Telia, som det het den gangen, seg ut av det norske markedet. Virksomheten ble overtatt av Enitel for 2 milliarder kroner.

Nå er det svensk-finske selskapets merkevare på vei tilbake i det norske markedet, men bare for utvalgte store bedriftskunder.

I flere stillingsanonnser har TeliaSonera nå søkt om globale salgssjefer og storkundeansvarlige for nøkkelsegmenter med hovedkontor i Norge. Det spesielle er at de skal jobbe i TeliaSonera, og ikke i et av telekonsernets norske datterselskaper.

Annonsen forteller at «TeliaSonera nå skal bygge opp et team med høyt kvalifiserte og motiverte medarbeidere. Vi skal tilby integrerte og driftede kommunikasjonsløsninger til bedriftsmarkedet.»

- Det kan være snakk om i alt fem sentrale stillinger som skal jobbe mot de store, norske bedriftskundene, bekrefter pressetalskvinne Carina Kampe i TeliaSonera i Sverige.

Dette er en jobb som egne GAM-folk (global account manager) i Netcom har håndtert frem til nå, forteller August Baumann, administrerende direktør i Netcom, til digi.no.

Han trekker frem Skanska og ABB som typiske slike nordiske storkunder hos NetCom.

Kampe sier til digi.no at TeliaSonera har mange felles nordiske kunder som har kontorer i både Norge, Sverige og Finland. Mens TeliaSonera lenge har hatt eget apparat for å ivareta «international enterprise service» i Sverige og Finland, har denne funksjonen manglet i Norge.

Den nye avdelingen vil kunne skreddersy løsninger fra hele TeliaSoneras produktportefølje fra både Netcom, Nextgentel og Chess, forteller Kampe til digi.no.

August Baumann og Carina Kampe vil ikke røpe planene sine og er tilbakeholdne med å si noe om hvordan TeliaSonera-navnet reintroduseres i Norge, men med eget datterselskap som bærer morselskapets navn ligger det i kortene at det vil skje mer på denne fronten.DISKUTER SAKEN[ Skriv nytt innlegg ]DEL DENNE SAKEN[Flere] Kudos Facebook Nettby Blink Tips en venn del.icio.us Digg BlinkList ma.gnolia WindowsLive Reddit Newsvine Technorati Furl YahooMyWeb Surfometeret - Test båndbredden din!mob.digi Les digi.no på mobilenNy jobb? Legg inn CV eller finn folk.Juss & samfunn

Kunstnere skal hjelpe Apenes med personvern

Til toppen