Telenor-reklame ga platekontrakt

Reklamelåta 'Gal av lengsel' som Telenor kjøpte i fjor for å reklamere for internasjonal telefoni, ble så populær at artisten nå har fått platekontrakt.

Reklamelåta 'Gal av lengsel' som Telenor kjøpte i fjor for å reklamere for internasjonal telefoni, ble så populær at artisten nå har fått platekontrakt.

I fjor vår brukte Telenor en låt som heter 'Gal av lengsel', i en reklamekampanje for internasjonal telefoni. Denne låta ble så populær at Telenor ble nedringt av folk som ville kjøpe platen.

For et år siden skrev Telenor i en pressemelding at "henvendelsene har strømmet inn fra seere som ønsker å kjøpe musikken som kunne høres i reklamesnutten." For å imøtekomme dette ønsket, gjorde Telenor reklamelåta tilgjengelig fra sine nettsider.

I tillegg til at reklamesangen ble lagt på Internett, meldte Telenor at sangen også skulle komme i butikkhyllene i midten av mars i fjor.

Mannen som skrev og sang låta heter Arne Schau-Knudsen. Artisten sier til digi.no at det var planer som gikk i vasken. - I mars i fjor ble det gitt ut et begrenset utvalg til noen få butikker og radiostasjoner. Platen ble nok ikke spilt så mye som Telenor hadde håpet på. Utgangspunktet var at dette skulle være internt for Telenor, forteller han og legger til:

- Jeg spilte inn reklamelåta på én dag. Det sier litt om kvaliteten. Men plateselskapene var interessert, og for et par uker siden kom CD-en. Denne inneholder elleve sanger i tillegg til en ny og litt kulere versjon av 'Gal av lengsel'.

På nettstedet Freetrax, hvor man blant annet kan laste ned og kjøpe musikk, sier Schau-Knudsen om hvorfor han fikk platekontrakt:

- Helt tilfeldig ble jeg spurt om å lage en sang til en reklame. Jeg lagde 'Gal av lengsel', og så kom det ene plateselskapet etter det andre. Jeg valgte det andre.

Til toppen