Telenor rømmer England

Telenor Business Solutions britiske virksomhet er solgt til selskapet 2escape2 Limited.

Telenor Business Solutions britiske virksomhet er solgt til selskapet 2escape2 Limited.

Dermed er siste del av restruktureringen av Telenors og Jon Fredrik Baksaas internasjonale internett-operasjoner i boks, skriver iMarkedet idag.

Telenor skriver i en melding at selskapet har solgt sitt britiske selskap Telenor Business Solutions UK til 2escape2 Limited. Overtakelsen markerer siste del av restruktureringen av Telenors internasjonale internett-operasjoner.

Telenors strategi har en en periode vært å rette den internasjonale satsingen mot mobilområdet. Salget av Telenor Business Solutions i Storbritannia er dermed en del av denne strategien.

- Salget av Telenor Business Solutions UK, sammen med den tidligere avhending av Nextra-selskapene i Italia, Ungarn og Østerrike og overføringen av Nextra i Tsjekkia og Slovakia til Telenor Networks, avslutter restruktureringen Telenors internasjonale Internett-portefølje. Telenor kan nå konsentrere seg om definerte hovedmarkeder og -tjenester slik det er nedfelt i vår strategi, sier konserndirektør Bjørn Formoe.

Mark McVeigh, toppsjef i 2escape2, sier at kjøpet av Telenor Business Solutions UK markerer et viktig stadium i selskapets vekststrategi.

- Dette kompletterer tilbudet fra andre selskaper i gruppen. Størrelsen kombinert med solid erfaring innen driftsområdet gir oss et solid fundament for videre vekst innen tjenesteytende IT-industri, sier McVeigh.

2escape2 eier en portefølje av selskaper med tilbud innen outsourcing. Selskapet har mange års erfaring innen liknende vekstselskaper i IT-industrien og følger en planlagt vekststrategi.

Ingen detaljer om transaksjonen vil bli offentliggjort, heter det i meldingen fra Telenor.

Til toppen