Telenor rømmer England

Telenor Business Solutions britiske virksomhet er solgt til selskapet 2escape2 Limited.

Dermed er siste del av restruktureringen av Telenors og Jon Fredrik Baksaas internasjonale internett-operasjoner i boks, skriver iMarkedet idag.

Telenor skriver i en melding at selskapet har solgt sitt britiske selskap Telenor Business Solutions UK til 2escape2 Limited. Overtakelsen markerer siste del av restruktureringen av Telenors internasjonale internett-operasjoner.

Telenors strategi har en en periode vært å rette den internasjonale satsingen mot mobilområdet. Salget av Telenor Business Solutions i Storbritannia er dermed en del av denne strategien.

- Salget av Telenor Business Solutions UK, sammen med den tidligere avhending av Nextra-selskapene i Italia, Ungarn og Østerrike og overføringen av Nextra i Tsjekkia og Slovakia til Telenor Networks, avslutter restruktureringen Telenors internasjonale Internett-portefølje. Telenor kan nå konsentrere seg om definerte hovedmarkeder og -tjenester slik det er nedfelt i vår strategi, sier konserndirektør Bjørn Formoe.

Mark McVeigh, toppsjef i 2escape2, sier at kjøpet av Telenor Business Solutions UK markerer et viktig stadium i selskapets vekststrategi.

- Dette kompletterer tilbudet fra andre selskaper i gruppen. Størrelsen kombinert med solid erfaring innen driftsområdet gir oss et solid fundament for videre vekst innen tjenesteytende IT-industri, sier McVeigh.

2escape2 eier en portefølje av selskaper med tilbud innen outsourcing. Selskapet har mange års erfaring innen liknende vekstselskaper i IT-industrien og følger en planlagt vekststrategi.

Ingen detaljer om transaksjonen vil bli offentliggjort, heter det i meldingen fra Telenor.

Til toppen