RESULTATERFINANS

Telenor rykker ned i Danmark

Telenor taper markedsandeler i Danmark, og rykker ned fra andreplassen når en ny konkurrent kommer på banen.

29. sep. 2004 - 07:09

Telenors heleide datterselskap Sonofon taper markedsandeler i Danmark. Selskapet ligger nå an til å miste posisjonen som nest største mobilselskap etter at Telia kjøpte Orange Danmark.

Det er TDC som er markedsleder på mobil med en markedsandel på 32 prosent. Deretter kommer Telia/Orange, som til sammen får en markedsandel på 23 prosent. Telias oppkjøp av Orange er formelt sett ikke godkjent ennå, men det ligger an til å bli det, ifølge markedsaktører.

Dermed rykker Sonofon ned på en tredjeplass med en markedsandel på 21 prosent i Danmark. Det viser tall fra danske Post- og IT-styrelsen i Danmark, referert i Computerworld.dk.

Sonofon har dessuten ikke klart å kapre like mange nye kunder som konkurrentene. Teleanalytiker Torben Rune mener Sonofon går harde tider i møte i det danske markedet. Ifølge analytikeren er det et problem at selskapet har satset ensidig på mobiltelefoni.

– Det er ingen tvil om at Sonofons posisjon er i det danske markedet er presset av konkurransen. Sonofon lider av det problemet at det ikke har fått i gang noe annet enn mobilmarkedet. Det svir nå, hvor vi ser en svært kraftig interesse blant de store bedriftsskundene for løsninger som går på tvers av flere teknologier, sier han ifølge Computerworld.dk.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.