Telenor saksøker IBM

Krangler om millionbeløp etter misnøye med server-installasjoner og drift.

Telenor saksøker IBM

Krangler om millionbeløp etter misnøye med server-installasjoner og drift.

Telenor har gått til søksmål mot IBM etter strid om IBMs ansvar for installasjon og servere. I følge ABC Nyheter har Telenor allerede avskrevet 70 millioner kroner i forbindelse med striden.

Nå møtes partene i Oslo tingrett.

- Det er riktig at vi nå har gått til søksmål mot IBM. Vi har dessverre blitt uenige og må nå be retten hjelpe til å få løst opp dette, sier visepresident Pål Kvalheim i Telenor, til ABC Nyheter.

IBM har ingen kommentar til saken, men Telenor skal være så misfornøyd med IBM at de nå vurderer å skifte leverandør. IBM har ansvaret for driften av Telenors kjernesystemer, og de har påtatt seg oppdraget med å overføre Telenors gamle systemer til nye plattformer.

Da kontrakten ble inngått i 2004, var det regnet som landets største IT-kontrakt. Totalt dreide det seg om inntil 6.300 servere fra EDB og nærmere 1.700 servere fra Telenor.

- Dette er den største serverkonsolideringen i Europa hittil, sa daværende kommunikasjonsdirektør Per Vassbotn i IBM Norge overfor digi.no.

Totalt var femårsavtalen verdsatt til 2 milliarder kroner, fordelt på 1,7 milliarder for EDB og 300 millioner for Telenor. Som en del av avtalen kjøpte også IBM deler av IBM Norge.

    Les også:

Til toppen