BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor satser på biler i USA

Telenor investerer 200 millioner kroner i det amerikanske datterselskapet Norcom. Selskapet skal levere satellittkommunikasjon mellom 4000 servicebiler over hele det amerikanske kontinentet.

Frode Eriksen
5. mai 1997 - 14:24

Norcom setter systemet for satellittkommunikasjon i drift i sommer. Forretningskjeden Sears deltar i et pilotprosjekt som via satellitt skal sørge for kommunikasjon til og fra bilene. Systemet skal ved hjelp av GPS kunne bidra til best mulig styring av Sears-bilene.

Administrerene direktør i Telenor International, Arve Johansen, sier til Finansavisen at Sears har gitt sikre signaler om at de vil benytte systemet når det kommer i kommersiell drift i sommer. Sears har i alt 13.000 biler på veiene i USA, og Johansen sier opptrappingsplanene blir en utfordring, med et potensial på 4.000 biler.

Norcom skal omsette for 50 millioner dollar i løpet av fem år, og overskuddet kommer i 1999. Telenor har kjøpt opp alle ordinære aksjer i Norcom etter at selskapet i utgangspunktet bare eide halvparten.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.