RESULTATERFINANS

Telenor selger Inmarsat-aksjer

Telenor selger aksjer i Inmarsat til Grapeclose for minst 800 millioner kroner.

8. des. 2003 - 13:32

Telenor selger aksjer i satellittselskapet Inmarsat for minst 122 millioner dollar, eller vel 800 millioner kroner, til selskapet Grapeclose Ltd.

Sammen med de andre eierne har Telenor godtatt tilbudet fra Grapeclose om å selge aksjene i Inmarsat for til sammen 1,5 milliarder dollar. Tilbudet fra Grapeclose innebærer også at eierne kan velge å motta en del av oppgjøret i form av aksjer i det nye holdingselskapet for Inmarsat. Men den samlede eierandelen til de nåværende eierne i det nye selskapet må ikke overstige 43,3 prosent i det nye selskapet. Inmarsat eier og driver telekommunikasjonssatellitter.

Telenor er i dag den største eieren i Inmarsat med 15 prosent av aksjene, og vil søke å opprettholde sin eierandel i det nye selskapet på nesten samme nivå. Den nest største eieren i dag er amerikanske Comsat. Britiske selskaper er også tungt inne i Inmarsat.

Telenors eierandel i det nye selskapet kan bli redusert avhengig av hvordan de andre eierne i Inmarsat kommer til å forholde seg til tilbudet fra Grapeclose om oppgjør i kontanter og aksjer i det nye selskapet.

Bokført verdi av Telenors aksjer i Inmarsat i dag er på 1.435 millioner kroner. Kontantoppgjøret på vel 800 millioner kroner vil ikke få noen vesentlig regnskapsmessig virkning for Telenor.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.