BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor setter i gang intern granskning av nettovervåkning

Sikkerhetsdirektør i Telenor ASA kjenner ikke til samarbeidet mellom POT, etterretningstjenesten og sikkerhetsstaben. Kilder digitoday.no har vært i kontakt med har oppgitt Telenor som en av partnerne i samarbeidet. Nå setter Telenor i gang full intern granskning og varsler at de ikke vil delta.

Sigvald Sveinbjørnsson
8. des. 2000 - 16:42

Sikkerhetsdirektør Jan Erik Svensson i Telenor ASA er ukjent med at telegiganten skal være med på et slik samarbeid.

digitoday.no skrev tidligere i dag at så mange som 15 norske bedrifter har inngått et samarbeid med tre ulike etater for å beskytte seg mot eksterne datangrep.

En sentralt plassert kilde, som digitoday.no har vært i kontakt med, sier at Telenor er en av de viktige partene i dette nettet. Kilden sier at vedkommende hadde sett Telenor på en intern, gradert liste over deltagerne.

Kilden har jobbet tett med de tekniske aspektene av samarbeidet.

- For meg er dette helt ukjent, og vi har satt i gang interne undersøkelser for å finne ut om vi er med i et slikt samarbeide eller ikke, sier Svensson til digitoday.no.

Han sier at han skulle ha visst om det hvis det eksisterte et slikt samarbeid.

- Hvis noen skal inn på innsiden av våre systemer for å finne informasjon, så skal dette skje ved en rettsordre. Men vi gransker nå hva som har skjedd, sier Svensson til digitoday.no.

Han sier at han håper at de ikke er med på samarbeidet.

- Skulle dette vært et tema, skulle jeg vært informert, avslutter Svensson.

Direktør i Norsk Hydro, Herman Bratterud, sier til digitoday.no at han ikke kjenner til dette samarbeidet. Han mener at det ville vært naturlig om han hadde vist om at Norsk Hydro skulle vært involvert, men at han ikke kjenner slike signaler.

- Jeg kan verken avkrefte eller bekrefte noe samarbeide, men det er ikke sikkert at det ikke eksisterer for det, og det er ikke sikkert at dette ligger under min avdeling.

Bratterud er også leder for Næringslivets Sikkerhetsråd, hvor blant annet Politiets overvåkningstjeneste og Sikkerhetsstaben (FO/S) sitter representert.

Gå tilbake til oppslaget

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.