Telenor setter opp ADSL-hastighetene

Telenor setter opp ADSL-hastighetene

Brukerne av Telenors mest populære ADSL-abonnementer vil få en hyggelig romjulsgave i år.

Telenor melder om en eksplosiv økning i bredbåndstrafikken og skal nå øke hastigheten i flere av selskapets ADSL-abonnementer.

Hastighetsøkningen gjelder de tre mest populære abonnementene Mini, Basis og Pluss. I kilobit per sekund (kbps) blir de nye hastighetene henholdsvis opp til 1500/300 (tidligere 700/160), opp til 2500/350 (tidligere 1500/300) og opp til 4000/400 (tidligere 3000/350). Prisene holdes på samme nivå som tidligere. For nye kunder gjelder de nye hastighetene fra 1. november, Telenor tar sikte på at eksisterende kunder blir flyttet over på nye hastigheter i løpet av julen. Samtidig økes kapasiteten i nettet, lokalt og sentralt.

- Utviklingen innenfor bredbånd har den siste tiden gått fra en eksplosiv økning i antall kunder til en eksplosiv økning i bruk hos de som har bredbånd. Det ser ut som bredbåndskundene for alvor har fått opp øynene for hvordan de skal utnytte bredbåndet fullt ut, sier Olav Sande, leder for Bredbånd & Telefoni i Telenor Consumer, i en pressemelding. Selskapet melder at bredbåndstrafikken nesten er blitt doblet siden juni i fjor.

Telenor mener kundene nå er blitt langt mer opptatt av tjenester og innhold enn tidligere. Dette gjelder blant annet nedlasting av musikk, streaming av filmer og web-tv, eksempelvis fra tippeligaen. Dette er innholdstjenester som gjerne krever høyhastighets Internett-aksess.

Telenor oppgir at fotball representerer den største innholdssuksessen på Internett så langt, og er det en stor trafikkdriver både regionalt og sentralt. I eksempelvis Bergen har det til tider vært en dobling i trafikken når Brann spiller, spesielt bortekamper.

- Hvilken hastighet kundene får er spesielt avhengig av forhold som kvalitet på linjen og avstand til sentral, men generelt kan vi si at vi øker hastigheten der dette er forsvarlig. Dersom kundens maksimale hastighet nås igjen av abonnementsklassen under, setter vi kunden ned i pris, sier Sande.

Telenor har i det siste meldt om sprendt kapasitet ved enkelte noder i Oslo på grunn av plutselig økning i bruken. Dette har ført til å brukerne ikke har fått logget seg på nettverket.

Til toppen