BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor sier nei til en fjerde lisens

Telenor ønsker ikke at italienske myndigheter skal lyse ut flere enn en ny GSM 1800-lisens fordi det ikke vil finnes nok frekvenser til to nye operatører.

Frode Eriksen
14. jan. 1998 - 11:01

Det var i forbindelse med en presentasjon av Telenor i den italienske hovedstaden Roma mandag at administrerende direktør i Telenor International, Arve Johansen, sa at det ikke er plass til en fjerde mobillisens i Italia.

Telenor er en av de tre største eierne i konsortiet Picienne, som vil legge inn søknad på en italiensk GSM 1800-lisens, som ventes tildelt i sommer. I Picienne er de to andre hovedinvestorene British Telecom og italienske Mediaset.

Johansen sier til Bloomberg at det ikke finnes nok frekvenser i Italia for en fjerde mobiloperatør, slik som den italienske kommunikasjonsminister Antonio Maccanico, har foreslått.

Johansen sier at det italienske mobilmarkedet er et av de største og mest interessante i Europa, og slo fast at Telenor skal forbli i Italia, samtidig som han uttrykte sterk misnøye med stadige forsinkelser i utlysninger av lisensen. Nå sier italienske myndigheter at lisensen skal utlyses i februar.

Picienne møter sterk konkurranse om den italienske mobillisensen av konsortiet Wind, der italienske Enel samt Deutsche Telekom og France Telecom SA er inne på eiersiden. Fra før finnes det to GSM 900-operatører i Italia; Telecom Italia Mobile og det olivettieide Omnitel-Pronto Italia.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.