Telenor skaffet seg nu-domene for 30 dollar

I fjor sommer lå domenet "telenor.nu" som auksjonsobjekt hos Great Domains, registrert av en privatperson på østkanten i Oslo. Det forble usolgt, og eieren gadd ikke å fornye registreringen. Nå har Telenor kjøpt domenet for 30 dollar.

For driver du butikk i Sverige er det ".nu" som gjelder og ikke det offisielle ".se". For å registrere et nu-domene trenger en nemlig ikke annet enn penger, og ikke organisasjonsnummer som gjelder for nasjonsdomenene både i Norge og i Sverige. Nu er domenet til den lille øystaten Niue, som har blitt rik på at svenskene registrerer domener derfra i rikt monn.

Ettersom Telenor girer opp sin satsing i Sverige var det derfor naturlig for selskapet å lete etter de mest opplagte domenet en kunne bruke , nemlig "telenor.nu".

I juli i fjor var dette domenet altså registrert av en privatperson på østkanten i Oslo, forøvrig samme person som eier "nrk.nu", skrev digitoday.no i en sak den 14. juli 2000.. Domenet var da satt opp på domeneauksjon hos Great Domains, riktignok uten minstepris.

Pressetalsmann i Telenor, Dag Melgaard, sier at selskapet vurderte sin interesse for domenet i fjor med bakgrunn i digitoday.no sin artikkel, men fant domenet ikke spesielt interessant.

- Telenor vil ikke by på egne navn, men vil ha domenene under oppsyn for å sjekke hvordan de eventuelt vil bli brukt, sa Melgaard til digitoday.no da, og sier i dag at dette fremdeles gjelder.

Men da Telenor Business Solutions AB i Sverige i april i år sjekket eierforholdet "telenor.nu", fant en ut at det ikke var registrert på noen privatperson lenger.

Informasjonssjef i Telenor Business Solutions i Norge, Pål K. Kvalheim, sier til digitoday.no at da Telenor skulle registrere domenet skjedde dette hos nunames.nu, som er organisasjonen som forvalter nu-domenene.

- Vi betaler 30 dollar i året for dette. Det var ingen andre som eide dette da, så vi kjøpte domenet av leverandøren.

Telenor planlegger å bygge opp et eget svensk nettsted etter hvert, og det er i den forbindelse telenor.nu kommer inn i bildet, eventuelt sammen med det mer offisielle telenor.se. Begge domenene tar leserne i dag til telenor.com, eller selskapets internasjonale nettsted.

Kvalheim sier at Telenor neppe ville ha bydd på domenet dersom det allerede var registrert.

Så dermed kan en jo si at sitatet denne gangen blir "Nu går alt så meget bedre". I det minste for Telenor i Sverige.

Til toppen