Telenor skal fjerne virus og spam for sine brukere

Etter press fra både konkurrenter og forbrukermyndighetene, lover nå Telenor å verne sine Internett-brukere.

Etter press fra både konkurrenter og forbrukermyndighetene, lover nå Telenor å verne sine Internett-brukere.

Telenor har som den overlegent største Internett-leverandøren i Norge blitt kritisert for sitt manglende innsats mot virus og uønsket epost-reklame, såkalt spam. Kritikken har kommet fra Forbrukerombudet og selskapet er også presset av gratis epost-tjenester som Yahoo! og Hotmail som tilbyr scanning mot virus og spam.

I dag overlater Telenor og de andre norske Internett-leverandørene problemene til hver enkelt bruker. Selv om det følger med sikkerhetspakker i de dyrere Internett-abonnementene, må du selv installere dem og oppdatere dem. Enkelte mindre aktive brukere kjører nok fremdeles uten virusfilter, det vitner den ofte høye spredningen av litt eldre virus om.

Statistikken taler også et tydelig språk:

Sikkerhetspakkene stopper dessuten ikke all spam - skal du sortere ut søppelreklame, må du jo først laste den ned fra Telenors epost-server, noe som stjeler både tid og dermed penger fra brukere som ikke har bredbåndslinjer med fri bruk.


På spørsmål fra digi.no, røper Telenor at selskapet har bestemt seg - selskapet skal innføre skanning sentralt på sine servere og luke ut både virus og spam før det spres ut til brukerne.

- Vi skal gi våre brukere et tilbud om virusfiltrering, trolig før jul, forteller Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor Plus til digi.no. Vi skal også tilby et spam-filter, men dette kommer ikke før på nyåret.

Spørsmålet er om fjerinng av virus og spam blir gratis. Ifølge Lessum har ikke Telenor bestemt seg for prising av tjenestene - de vil enten bli bakt inn i abonnementprisen eller ende opp som en tilleggstjeneste.

Skulle mange av Telenors kunder få bedre oppdatert og sikrere antivirus-filter, vil dette trolig redusere den totale virusflommen i Norge.

Til toppen