Telenor skal ikke fokusere på 3G

Til tross for milliardinvesteringer og en lansering før jul, planlegger Telenor taushet om 3G fremover.

Når IKT-selskaper er kraftig forsiknket, har investert milliarder av kroner i ny teknikk og så endelig får lansert, pleier det å bli mye skrik og hyl for å få i gang salget. Men fra Telenor er det helt stille om 3G.

Sjansen for at mange vanlige kunder ikke fikk med seg eller har glemt 3G-lanseringen like før jul er stor, men januar og februar er vanligvis være stille, noe som gir en mulighet.

digi.no tok kontakt med Telenor for å høre om markedsføring, kampanjer og fokus på det som er den største nyheten i telemarkedet for tiden. Men Telenor planlegger å sitte stille - i hvert fall i vinter.

- Vi planlegger ingen umiddelbare markedskampanjer eller aktiviteter for å øke salget av 3G, forteller Esben Tuman Johnsen, informasjonssjef i Telenor Mobil, til digi.no. Vi planlegger en fortsatt myk start.

Johnsen mener det er for tidlig å kommentere spørsmål om hvor mange 3G-brukere Telenor nå har.

Årsaken til Telenors nøling er ikke tekniske utfordringer, digi.no har ikke hørt om noen problemer med nettet og Johnsen forteller at 3G-systemene fungerer svært bra - der det er dekning.

Johnsen forklarer at hovedårsaken til at Telenor avventer et bredere markedsinitiativ er mangelen på flere 3G-mobiler.

- Vi arbeider med testing av Samsungs 3G-mobil Z107, den kommer i løpet av noen uker, men vi trenger et bredere tilbud, sier Johnsen til digi.no.

Han forteller at Telenor merker at det importeres noe 3G-telefoner fra utlandet. Telenor blokkerer ikke disse, men å konfigurerer dem mot Telenors nett er åpenbart ikke gjort i en håndvending - noen vil fungere, men ikke alt, klager enkelte brukere som har kjøpt billige 3G-mobiler i Sverige.

Til toppen