Telenor skal ikke fokusere på 3G

Til tross for milliardinvesteringer og en lansering før jul, planlegger Telenor taushet om 3G fremover.

Til tross for milliardinvesteringer og en lansering før jul, planlegger Telenor taushet om 3G fremover.

Når IKT-selskaper er kraftig forsiknket, har investert milliarder av kroner i ny teknikk og så endelig får lansert, pleier det å bli mye skrik og hyl for å få i gang salget. Men fra Telenor er det helt stille om 3G.

Sjansen for at mange vanlige kunder ikke fikk med seg eller har glemt 3G-lanseringen like før jul er stor, men januar og februar er vanligvis være stille, noe som gir en mulighet.

digi.no tok kontakt med Telenor for å høre om markedsføring, kampanjer og fokus på det som er den største nyheten i telemarkedet for tiden. Men Telenor planlegger å sitte stille - i hvert fall i vinter.

- Vi planlegger ingen umiddelbare markedskampanjer eller aktiviteter for å øke salget av 3G, forteller Esben Tuman Johnsen, informasjonssjef i Telenor Mobil, til digi.no. Vi planlegger en fortsatt myk start.

Johnsen mener det er for tidlig å kommentere spørsmål om hvor mange 3G-brukere Telenor nå har.

Årsaken til Telenors nøling er ikke tekniske utfordringer, digi.no har ikke hørt om noen problemer med nettet og Johnsen forteller at 3G-systemene fungerer svært bra - der det er dekning.

Johnsen forklarer at hovedårsaken til at Telenor avventer et bredere markedsinitiativ er mangelen på flere 3G-mobiler.

- Vi arbeider med testing av Samsungs 3G-mobil Z107, den kommer i løpet av noen uker, men vi trenger et bredere tilbud, sier Johnsen til digi.no.

Han forteller at Telenor merker at det importeres noe 3G-telefoner fra utlandet. Telenor blokkerer ikke disse, men å konfigurerer dem mot Telenors nett er åpenbart ikke gjort i en håndvending - noen vil fungere, men ikke alt, klager enkelte brukere som har kjøpt billige 3G-mobiler i Sverige.

Til toppen