Telenor skal leie ut programvare til Europa

De rene ASP-selskapene sliter, men Telenor satser videre. Nå ruller Tormod Hermansen ut et tilbud til bedrifter i 13 europeiske land.

Mange av selskapene som leier ut programvare over Internett, såkalt ASP-virksomhet, sliter tungt. Selv om mange kunder kan spare på å leie programvare og serverkapasitet i stedet for å drive egne datasystemer, er åpenbart mange skeptisk. Customax ASA har gitt opp, og Telecomputing sliter. Men Telenor har større muskler og eier dessuten linjenettverket. Selskapet har en del kunder i Norge, Sverige og England. Åpenbart er Telenor Bedrift fornøyd med både responsen og sine tekniske systemer, for nå skal selskapet rulle ut sitt Login-tilbud i 13 nye europeiske land i løpet av de neste to årene.


For å tiltrekke seg kunder, har Telenor Bedrift AS laget en ny versjon av sitt Login-tilbud, som gjør det mulig å måle bruk og kvalitet med blant annet responstid for hver kunde. Dette kan brukes til å planlegge og bygge ut kapasitet.

Telenor Bedrift skal jobbe sammen med Telenors Internett-divisjon Nextra som allerede har skaffet seg europeisk tilstedeværelse.

Til toppen