Telenor skal selge sine satelitter

Under dotcom-årene bygget Telenor seg opp på satellitter. Av ukjente årsaker er det nå slutt.

Under dotcom-årene bygget Telenor seg opp på satellitter. Av ukjente årsaker er det nå slutt.

Gjennom sitt eierskap i Inmarsat og oppskytningen av de to TV-satellittene Thor II og III ble Telenor en av de største satellitt-aktørene i Europa. De to satellittene distribuerer store deler av TV-signalene i Europa.

Nå er det slutt. Telenor ønsker å selge sin virksomhet, melder TDN Finans.

Årsaken er trolig Telenors pågående spare- og fokuseringsarbeide. Selskapets satellitt-virksomhet gav en omsetning på 1,2 milliarder kroner i andre kvartal og et driftsresultat på 59 millioner kroner.

Beslutningen kommer ikke som noen bombe - selskapet varslet markedet i februar 2002 om muligheten for salg.

- Det er ikke tatt noen beslutning, men vi vil vurdere å dette dersom det er forretningsmessig riktig, sa Telenor Satellite Service-sjef Tore Hilde den gang.

    Les også:

Det er ukjent om Telenor har noe interessenter som vil kjøpe, men salget bør gi en hyggelig ekstraordinær inntekt - TDN Finans anslår at Telenor har investert hele to milliarder kroner i de to satellittene.

- Vi har mottatt bud og er i en prosess der vi vurderer dette, Ole Magus Grønli, informasjonsdirektør i Telenor Broadcast til digi.no.

Han vil ikke kommentere anslagene på hvor mye satellittene har kostet Telenor og heller ikke kommentere hvorfor Telenor nå har bestemt seg for å selge dem.

Til toppen