TELEKOM

Telenor skal skifte ut hele mobilnettet

Gir løfter om bedre kapasitet, hastighet og stabilitet, samt nye tjenester.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. nov. 2009 - 09:02

Telenor har valgt Huawei og Starent Networks som leverandører av teknologi til henholdsvis radionettverk og mobilt kjernenett når selskapet i de kommende årene skal skifte ut hele infrastrukturen for mobiltjenester i Norge.

Avtalen dekker leveranse av utstyr på tvers av teknologigenerasjoner og frekvensbånd, og omfatter multibasestasjoner for både 2G, 3G/UMTS og 4G/LTE. Leverandørskiftet medfører også en digitalisering ved at hele radionettet, og kjernenettet løftes over på en IP-basert plattform.

- Dette er den største fornyelsen av det norske mobilnettet vi noen gang har foretatt, og skaper et solid fundament for videreutvikling av tjenester og tjenestekvalitet i Telenors mobilnett. Hovedmålet er å gi våre kunder bedre og mer innovative tjenester over hele landet. Med bedre, mener vi både kapasitet, hastighet og stabilitet, sier Ragnar Kårhus, leder av Telenor Norge, i en pressemelding.

Telenor har valgt leverandøren etter å ha foretatt en omfattende anbudsprosess med forhandlinger. Leverandører har blitt vurdert etter tekniske krav og spesifikasjoner, fremtidsplaner, kommersielle betingelser og forhold som kan sikre et stabilt, godt og forutsigbart samarbeid.

- Det var en jevn konkurranse mellom leverandørene, men til syvende og sist var det Huawei og Starent Networks som gikk seirende ut. Teknisk kvalitet, troverdighet i forhold til omfattende utskiftning av utstyr, samt kommersielle betingelser var i kombinasjon avgjørende, sier Kårhus.

- Huawei har dessuten utviklet et meget spennende konsept der samarbeidspartnere trekkes tett inn i utviklingen av fremtidens tjenester og infrastruktur. Samarbeidet i dette innovasjonssenteret trakk også opp i totalvurderingen, og gir oss mulighet til å videreutvikle vår rolle som en ledende mobilaktør og legge premisser for teknologiutviklingen, fortsetter Kårhus.

Avtalen gjelder for seks år, og forutsetter endelig styregodkjenning i Telenor ASA.

Utskiftningen av infrastrukturen representerer ifølge Telenor en moderat økning av investeringene over de neste to årene, og vil deretter forbedre kostnads- og capex-strukturen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.