Telenor skrinlegger Broadcast-salg

Telenor skrinlegger planene om å selge Telenor Broadcast, som kunne bringe flere milliarder kroner i kassen.

Telenor skrinlegger planene om å selge Telenor Broadcast, som kunne bringe flere milliarder kroner i kassen.

Telenor har tidligere vurdert å selge Telenor Broadcast, som er forretningsområdet for TV-distribusjon i det nordiske markedet. Enheten består av satellitt-TV-tilbyderen Canal Digital, det norske sendenettet Norkring, kortselskapet Conax og satellitt-eiereen Telenor Satellite Broadcasting.

Telenor bad flere meglerhus om råd og verdivurdering omkring et mulig salg av denne virksomheten. Ifølge Telenor-analytiker Johan Michelsen i Enskilda Securities er Telenor Broadcast verd 9,7 milliarder kroner. I dette anslaget ligger Canal Digital, som er verdsatt til fem milliarder kroner, inkludert gjeld i selskapet.

Nå skrinlegger Telenor planene om salg av Telenor Broadcasting, kan digi no melde i dag. Dermed går telekjempen glipp av en inntekt på nærmere ti milliarder kroner. Det kan bety at Telenor må lånefinansiere andre investeringer i utlandet, deriblant utbygging av gsm-lisensen i Pakistan.

- De sonderinger vi har gjort har resultert i at vi gjør ingenting. Broadcast er et selskap som har hatt god vekst, og som vi ønsker å satse videre på, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor til digi.no.

- Betyr det at Telenor skrinlegger planene om å selge Telenor Broadcast?

- Ja, det foreligger ingen slike planer, sier han.

Han legger til at det heller ikke er aktuelt å selge satellittvirksomheten, som det har vært vurdert tidligere.

    Les også:

Når Telenor nå dropper å selge Telenor Broadcast, så betyr det mindre penger til investeringer i utlandet. Telenor har varslet at det vil investere rundt sju milliarder kroner i å bygge ut et mobilnett på gsm-lisensen i Pakistan. Denne utbyggingen vil trolig lånefinansieres.

- Normalt vil slike operasjoner lånefinansieres, sier Melgaard til digi.no.

Til toppen