BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor slåss mot lokale aktører i Finnmark

Telenor og lokale aktører slåss nå for fullt om bredbåndskronene i Finnmark.

Varanger Kraft vært villig til å investere 30 millioner kroner i fiberutbygging, og ytterligere 30 millioner kroner er under planlegging for å dekke de enorme avstandene i fylket.

Kraftselskapet har bygd ut flere hundre kilometer med fiber mot hvert kommunesenter i Øst-Finnmark. Skoler, barnehager, tekniske etater og helsesentre er alle utstyrt med fiberoptiske linjer.

I tillegg har fylkeskommunen gjennom Finnmark Bredbånd lagt opp til et utbyggingssamarbeid med Telenor.

    Les også:

Altaposten skriver nå at Telenor alene vil bygge en fiberkabel mellom Alta og Hammerfest –som kan være klar allerede til høsten.

Etter brudd med de potensielle samarbeidspartnerne Bredbånd Finnmark AS og Bredbåndsfylket Troms, har Telenor satser 15 millioner kroner på fiber mellom Alta og Hammerfest.

Den harde konkurransen kan tyde på at det er finnmarkingene som vil bli den store vinneren. Om det kommer to parallelle fiberkabler til Hammerfest vil det påvirke prisnivået.

Telenor skal ha gitt uttryk for at de ville ta på seg fullt utbyggingsansvar for første fase – strekningen Alta - Hammerfest – og at de ikke hadde tid å vente på en avtale med de lokale aktørene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.