Telenor snur - lover IP-telefoni

Telio er foreløpig alene, men mot slutten av året kommer også Telenor med IP-telefoni.

Telio er foreløpig alene, men mot slutten av året kommer også Telenor med IP-telefoni.

Telenor pleier ikke å forhåndsvarsel nye produkter og tjenstern, men selskapet har lenge vært under press på å si noe om IP-telefoni.

IP-telefoni lar deg ringe over bredbåndslinjen din - et spesiell telefon og et adapter gjør om talen til IP-pakker, men for brukeren er dette transparant - man ringer til og fra telefonen med vanlige telefonnummer. (Les mer i boksen til høyre)

Nå lover Telenor-direktør Berit Kjøll at Telenor skal lansere et tilbud på IP-telefoni mot årsskiftet, skriver Dagens Næringsliv.

Foreløpig er teleselskapet Telio alene om et slikt tilbud, men selskapet sliter med lange leveringstider.

Det store spørsmålet rundt Telenors IP-telefonitilbud er prisen. I utgangspunktet vil kunder kunne droppe et telefonabbonement, noe som for de fleste koster 239 kroner måneden. I tillegg kommer prisen på bruk. Men har du ikke telefon-abonnement legger Telenor på 60 kroner.

- Vi kommer med et veldig bra tilbud på IP-tilbud mot slutten av året, men pris og prismodeller er ikke bestemt, informasjonssjef i Telenor Privat, Atle Lessum, til digi.no.

På spørsmål om hvorfor tilbudet først kommer mot slutten av året, påpeker Lessum at det ikke er snakk om trenering fra Telenor.

- IP-telefoni har hittil vært forbundet med litt varierende kvalitet. Vår tjeneste kan ikke ha slike problemer, sier Lessum til digi.no.

Til toppen