Telenor sparker forskere og ingeniører

Tillitsvalgt Arild Jacobsen er bekymret for forskningens framtid i selskapet.

Telenor sparker forskere og ingeniører

Tillitsvalgt Arild Jacobsen er bekymret for forskningens framtid i selskapet.

Oslo (NTB): Telenor nedbemanner med nærmere 60 forskere og sivilingeniører som et resultat av sammenslåing av flere enheter.

De berørte personene i forsknings- og utviklingsavdelingen GBDR på Fornebu og i Trondheim ble informert mandag ettermiddag om at de mister jobbene.

– Vi har fått beskjed om at nærmere 60 personer skal nedbemannes fra en avdeling på cirka 320 personer, sier tillitsvalgt Arild Jacobsen i Telenor til Dagens Næringsliv.

Jacobsen er bekymret over forskningens framtid i Telenor.

Avdelingen GBDR oppsto som et resultat av sammenslåing av flere enheter i Telenor. Denne avdelingen består i hovedsak av personer med universitetsutdannelse, og de ansatte som må gå tilhører de bedre betalte i Telenor med en lønn på mellom 500.000 og 600.000 kroner i året.

– Enheten har nylig vært gjennom en strategiprosess som har resultert i noen endrede prioriteringer. Vi foretar nå en tilpasning av organisasjonen til disse. Vi vil søke å finne jobber til de berørte personene, enten innenfor Telenor eller andre steder, sier informasjonssjef Scott Engebrigtsen i Telenor. (©NTB)

    Les også:

Til toppen