Telenor spilte bort over 100 millioner

Danske myndigheter bløffet seg til 100 millioner ekstra fra Telenor.

Danske myndigheter bløffet seg til 100 millioner ekstra fra Telenor.

I går kunne Telenors danske datterselskap Sonofon puste lettet ut. De vant auksjonen om den fjerde 3G-mobillisensen, som ble ledig etter at Telia kjøpte Orange i Danmark og ga tilbake en av deres lisenser.

    Les også:

Sonofon slapp dermed å sitte igjen med kun GSM-nett, og planlegger en rask åpning av sitt 3G-nett.

Et lite skår i gleden er kanskje prisen. I ettertid viser det seg nemlig at Telenor var det eneste selskapet som bød i auksjonen, skriver computerworld.dk. Dermed kunne de ha fått lisensen for minsteprisen på 430 millioner danske kroner.

Men siden auksjonen var lukket, visste ikke Telenor om det var andre med eller hvor mye de ville by. Dermed er det er nok forståelig at de ikke turte å satse på minstebeløpet. De kunne også følt seg presset til å by enda mer. Selskapet ønsket seg lisensen, og bød 533 millioner og 89 øre.

- Dette er strategisk riktig og svært viktig for Sonofon og Telenor i Danmark. 3G er en del av vår overordnede platformstrategi i Danmark, så det har vært av avgjørende betydning for oss å få lisensen i hus, sier administrerende direktør i Sonofon, Henrik Clausen til computerworld.dk.

At Telenor brukte 103 millioner og 89 øre mer enn de strengt tatt måtte, ser ikke ut til å blidgjøre konkurrentene. Konkurrenten TDC mener nemlig Telenor har fått en rabatt på 420 millioner danske kroner, i forhold til det TDC og de andre måtte betale for lisensen i 2001.

Dette er urettferdig, fullstendig uforståelig og gir Telenor en masse penger de kan bruke på markedsføring og insentiver mener sjef i TDC Mobil, Mads Middelboe. Mobilselskapet 3 har tidligere meldt sin misnøye, og Telia antyder at de kan komme til å investere mindre i Danmark som følge av dette. TDC og Telia har også varslet at de kan komme til å gå rettens vei hvis den siste lisensen ble gitt med mer fordelaktige vilkår enn deres egen.

Til toppen