BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor sponser IT-studier i Grimstad

Telenor og Høgskolen i Agder undertegnet mandag en samarbeidsavtale knyttet til et nytt påbyggingsstudium for sivilingeniører innen informasjonsteknologi og telematikk.

Frode Eriksen
25. aug. 1997 - 16:34

Studiet er etablert fra i høst og finner sted ved høgskolens avdeling i Grimstad.

Samarbeidsavtalen mellom Telenor og Høgskolen i Agder (HiA) skal bidra til en kvalitativ utdannelse. Telenor bidrar med både faglig kompetanse og økonomisk støtte til høgskolestudiet, og ønsker å gjøre Agder til ett av satsingsområdene for konsernets høykompetansevirksomhet i Norge.

Telenor får også bedre mulighet for å rekruttere personell i fremtiden. I tillegg til å bidra med undervisningspersonell på alle nivåer, skal Telenor etablere et opplegg for fjernundervisning basert på utstyr og kompetanse konsernet har i Grimstad.

- For Telenor er det viktig å få etablert et tett samarbeid med det faglige miljøet på Høgskolen i Agder. Gjennom avtalen sikres vi en langsiktig rekruttering innen IT og telematikk. For Telenorkonsernet er Agder et satsingsområde for vår høykompetansevirksomhet på linje med Oslo, Bergen og Trondheim, og innarbeides nå som en del av vårt strategiarbeid, sier konsernsjef i Telenor, Tormod Hermansen.

Høgskolen i Agder er glad for Telenors interesse, og rektor Knut Brautaset mener denne avtalen er gull verdt.

- Telenor er en av de ypperste representanter for en næring som mange av våre kandidater skal inn i etter endt utdanning. Gjennom et samarbeid med Telenor sikrer vi at utdanningen og forskningen som knyttes til studiet blir markedsorientert, samfunnsnyttig og solid faglig forankret.

En av bakmennene til avtalen, skipsreder Andreas Ugland, mener samarbeidsavtalen vil styrke det etablerte IT-miljøet i Agder.

- For mange av bedriftene her er det viktig å ha nok tilgang på kompetent IT-faglig personell, og jeg håper denne avtalen vi sikre god rekruttering og ny IT-kompetanse, som vil komme bedriftene til gode, sier Ugland.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.