Telenor sponser Outlook på mobilen

Nå skal Telenor lokke norske brukere til å følge med på eposten sin når de ikke er på kontoret.

Nå skal Telenor lokke norske brukere til å følge med på eposten sin når de ikke er på kontoret.

I USA har epost på mobiler blir ekstremt populært gjennom Blackberry-enhetene. Nå håper Europas mobilselskaper at deres kunder også skal begynne å ta med seg eposten og kalenderen med seg når de forlater PCen.

Norske kunder har kunnet koble opp seg opp mot epost-serveren på jobben manuelt. Det er altså først når man har sjekke og replikert manuelt at man har fått beskjed om nye eposter og endringer i kalenderen.

Det som har manglet er såkalt push-epost - at endringer og nye eposter dukket opp av seg selv på mobilen på samme måte som på en PC.

I disse dager får nå norske brukere den første muligheten til mobil, automatisk oppdatert epost. For nå står Microsoft klar med teknikken og Telenor skal hjelpe til..

Før jul kom service pack 2 til Microsofts epost-server Exchange 2003. I tillegg må brukeren ha en Windows 5.0-basert mobiltelefon med det helt nye tillegget "Messaging and Security Feature Pack". I disse dager starter salget av mobiler med det nye tillegget, forteller Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge.

Med disse to tilleggene får brukerne synkronisert Outlook-kontoen sin til mobilen helt automatisk.

Microsoft og Telenor skal nå samarbeide for å spre nyheten om mobil Outlook. Motivasjonen til Telenor er klar - selskapet ønsker seg mer datatrafikk i sitt mobilnett.

- Alle internasjonale rapporterer tilsier at mange brukere ønsker seg mobil epost, sier Terje Larsen, markedsssjef i Telenor Business Norway, til digi.no. I tillegg til epost, får du også synkronisert kalenderen din.

- Vi skal derfor gjennom markedskampanjer gjøre muligheten mer kjent. Vi skal starte kampanjer med subsidierte Windows-mobiler som gir mobil epost, forteller han.

Brukerne vil kunne synkronisere sin mobile Outlook over både GSM, GPRS, trådløse nett, eller 3G.

Blant annet er HP klar med den svært avanserte smartmobilen iPaq hw6900 som ser ut som de amerikanske Blackberry-enhetene der man kan taste med to tomler. HW6900 har WLAN, men mangler 3G.

Telenor vil ikke offentliggjøre noen mål for antall brukere. For eiere av Windows 5.0-mobiler må vente på en oppgradering fra produsenten av mobilen - eller kjøpe en ny når disse nå kommer i salg.

Men Microsoft forteller at det bare i Norge er det mer enn en million brukere som bruker Microsoft Exchange Server.

Det nye sikkerhetstillegget gir også en annen viktig funksjon: Epost-kassen på mobilen kan krypteres. Tyver som stjeler en mobil vil derfor ikke kunne lese epostene. IT-sjefer kan også fjernslette innholdet på mobilen.

- Norge er et ledende land når det gjelder å ta i bruk ny teknologi. Vi opplever stor etterspørsel etter løsninger som gir brukerne mobilitet og større effektivitet, sier Knut Aasrud, administrerende direktør i Microsoft Norge.

Til toppen