Telenor starter med Nokia UMTS-mobil

Telenor skal snart åpne sitt UMTS-nett. Her er noen av hemmelighetene, blant annet telefonen og pris.

Telenor skal snart åpne sitt UMTS-nett. Her er noen av hemmelighetene, blant annet telefonen og pris.

Telenor har lovet å lansere det første UMTS/3G-nettet i Norge før jul og da begynner det å haste. digi.no kan nå avsløre deler av lanseringen, selv om lanseringsdatoen ikke er kjent.

For den internettbaserte mobilforhandleren 123tele har interessante nyheter på sine nettsider. 123tele tar i mot ordre på Nokia-mobilen og dermed Telenors UMTS-abonnement.

«Nokias nye Symbian-baserte 3G-telefon er rett rundt hjørnet - den skulle kommet mandag 22/11, men Telenor holder den igjen. De skal slippe den ut på markedet så fort de har lansert 3G-nettet kommersielt. Vi kommer tilbake med mer info så fort det er tilgjengelig. Legg inn din restordre i butikken nå!», skriver selskapet på sine nettsider.

digi.no tok kontakt med selskapet.

– Vi skal på et UMTS-seminar med Telenor på torsdag, da regner vi med å få vite når de skal åpne, forteller 123tele-sjef Frode Enger til digi.no.

- UMTS-telefoner må tilpasses til nettet de skal brukes i og Telenor har derfor valgt å starte med en telefon de har fått testet grundig - Nokia 6630. Vi har en slik telefon til test. Telenor har utstyrt den med en egen knapp som leder til en tjenesteportal, men der ligger det foreløpig ikke noe, forteller Enger til digi.no.

Enger forklarer at telefonene skal selges som vanlige GSM-telefoner – man bruker et GSM SIM-kort og subsidieringen vil så vidt Enger vet bli liggende på dagens GSM-nivå.

– Med subsidier og uten moms vil Nokia 6630 koste 3000 kroner. Uten subsidier vil den ligge på 4500 kroner, forteller Enger.

Enger har foreløpig ikke nøyaktig informasjon om prisingen av UMTS-bruken.

På denne Nokia-siden kan du lese mer om Nokia 6630.

– Hva som vil være innholdet av vår 3G-lansering vil bli kjent når tiden er inne for det, sier Esben Tuman Johnsen, informasjonssjef i Telenor mobil til digi.no.

Til toppen