BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor starter samtrafikkforhandlinger

Tirsdag starter Telenor med de første formelle forhandlingene med Telia, Tele2, Global One og NetCom, om samtrafikk på Telenors nett etter nyttår. Hvor reelle forhandlingene er gjenstår å se. Telenor presenterte sitt prisnivå for samtrafikk i sommer med beskjed om at dette var fasit.

Frode Eriksen
26. aug. 1997 - 11:05

Da Telenor presenterte prisene de legger seg på i forbindelse med samtrafikk, kunne konserndirektør Magnus Dokset i Telenor fortelle at selskapet møter sine konkurrerende operatører med beskjeden "take it or leave it" når statsaksjeselskapet legger frem sine vilkår og priser for samtrafikk med andre fastnettoperatører.

- Vårt regnestykke er enkelt og det har en fasit. Vi har kort og greit lagt oss på et kostnadsnivå for terminering som er basert på selvkost, sa Dokset da.

Nå gjenstår det å se hvilke avtaler Telenor og de andre teleaktørene kommer fram til i løpet av året, og om det blir reelle forhandlinger om priser.

En annen viktig ting det skal forhandles om er avtaler som sikrer at kunder hos Telenor og andre teleaktører får full tilgang til hverandres kunder gjennom telenettet.

Det er Telenor som tar initiativet til forhandlingene, til tross for at mye ennå ikke er avklart fra myndighetenes side, blant annet når det gjelder konsesjonsbetingelser og nummertildeling. Målet er ferdige avtaler innen januar 1998.

Telenor er også i gang med testrutiner og andre tekniske forberedelser, slik at nye teleoperatører vil kunne starte sine operasjoner samtidig som markedet blir åpnet for konkurranse.

- Etter invitasjon har foreløpig sju aktører bedt om samtrafikkforhandlinger. Telenor ønsker de nye aktørene velkommen i det norske telemarkedet, et marked som forhåpentligvis vil føre til større mangfold og bedre tjenester med fair konkurranse under like vilkår, sier visekonsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.