Telenor starter videosending over ADSL

Det er fullt mulig å komprimere et TV-signal og levere det over en ADSL-linje. Nå skal Telenor starte prøvesendinger sammen med NRK.

Du og mange andre nordmenn kunne fått levert TV og video over telenettet i dag. Dette er fremtidsvisjonen, men så langt har Telenor ASA sagt at dette bare er mulig over fremtidens VDSL-linjer som gir 25-50 Mbit i sekundet.

I dag får du levert video i små ruter over Internett. Men selv et signal på 250 Kbit i sekundet kan gi et fullskjerm-bilde. Dette har gjort at blant annet amerikanske Intertainer har lansert fremtidsdrømmen - fullskjerm video på bestilling - til kunder i 25 amerikanske byer. Tilbudet overrasket Telenor da digi.no ba om en kommentar. Men nå viser det seg at selskapet selv eksperimenterer med video over ADSL. På mandag skal selskapet på en pressekonferanse vise frem prøvesendinger levert over en 1,5 Mbit ADSL-linje.


Det siste er også en nyhet - Telenors raskeste ADSL-linje i dag gir bare 1 mbit. Konkurrenten Nextgentel tilbyr helt opp til 8 Mbit.

Innholdet som prøvekunder i Oslo, Bergen og Trondheim får se på er levert at NRK Futurum og vil blant annet inkludere Dagsrevyen.

Til toppen